עוגות בחושות הן אהבה. מכניסים הכל לתוך קערה ותוך כמה דקות יש עוגה שנראית מושקעת מאוד וממש טעימה.
עוגות שיש הן מרשימות ואפשר להכניס בהן חומרים נוספים להדגשת טעמים ולמראה העוגה.
הפעם בחרתי לכם עוגת שיש שמשלבת שוקולד וקוקס. יש שילוב יותר מוצלח מזה? 🙂
לכו להכין וספרו לי איך יצא…
מצרכים: תבנית אינגלישקייק קשיחה כ-42 גרם פחמימות נטו לכל התבנית (73 ברוטו)
- 150 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוויטנגו/אריתריתול/ממתיק מותר שאתם אוהבים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 3 ביצים
- 3 כפות נוזל/קרם קוקוס
- כוס וחצי (150 גרם) קמח שקדים
- כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- קורט מלח
- חצי כוס (50 גרם) קוקוס טחון
- 100 גרם שוקולד מריר 85% ללא סוכר
- 3 כפות קרם/נוזל קוקוס
אופן ההכנה: תבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים (אפשר ידנית) ביצים וממתיק עד לקרם אחיד.
- מוסיפים חמאה ותמצית וניל וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים 3 כפות קרם קוקוס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה, קוקוס ומלח ומערבבים בתנועות קיפול עד להטמעה.
- בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם 3 כפות קרם קוקוס ומערבבים היטב.
- מוציאים שליש מהתערובת לקערת השוקולד ומערבבים עד לאחידות התערובת.
- יוצקים מחצית מהתערובת הלבנה לתוך התבנית. מעליה יוצקים את תערובת השוקולד ומעליו את המחצית השניה של התערובת הלבנה.
- יוצרים שיש בין השכבות בעזרת שיפוד עץ או סכין.
- אופים כחצי שעה.
- העוגה נשמרת טוב יותר במקרר.
בהצלחה והנאה 🙂