רוצה להרגיש קצת בעננים?
להתנתק לרגע מכל צרות החיים?
הכנתי אותה לראשונה לכבוד שבת המלכה ונתתי לה את השם “עוגת שיש עננים”.
עוגה נמסה בפה, במתיקות מעודנת, נותנת תחושה שלרגע העולם עצר מלכת.
התנתקות מופלאה, רק אני והעוגה עם הקפה שלי 🙂
רוצו לעבודה וספרו לי איך יצא
מרכיבים: תבנית עגולה בקוטר 20 או תבנית אינגלישקייק קשיחה
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
- חצי כוס תחליף סוכר שאתם אוהבים
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו
- 3 ביצים
- כפית תמצית וניל
- אחד וחצי כוסות (150 גרם) קמח שקדים
- חצי כוס קמח קוקוס
- רבע כפית מלח
- חצי כפית קסנטאן גאם
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום וגלוטן
- 3 כפות ממרח קקאו ואגוזי לוז סוויטנגו/ממרח CHOCZERO
- תחליף אבקת סוכר לעיטור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים שמנת להקצפה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה אחרי כל ביצה עד להטמעה (חשוב כדי לא לשבור את הקצפת).
- מוסיפים וניל, קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפייה, מלח וקסנטאן גאם וטורפים לתערובת אחידה.
- מעבירים 2/3 מהבלילה לתבנית ולבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח שוקולד. טורפים היטב ומסדרים מעל הבלילה הלבנה בתבנית.
- יוצרים דוגמת שיש עם סכין ואופים כ-45 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- מקררים את העוגה, מוציאים מהתבנית, מפזרים אבקת סוכר.
- אוכלים ונהנים 🙂
טיפ ממני:
- העוגה יוצאת במתיקות עדינה. אם אתם אוהבים מתוק יותר תוסיפו.
- לשמור בקופסה אטומה במקרר.