פיסטוקים זו אהבה… בכל מקום שהם נמצאים, הם צובעים בירוק שנכנס ישר לנשמה.
חיפשתי דרך לשלב אותם בתוך עוגה, ושהצבע שלהם יהיה חלק מרכזי ממנה.
הכנתי לכם מתכון קל ומהיר והתוצאה מופלאה 🙂
קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים: תבנית אינגלישקייק קשיחה כ-24 גרם פחמימות נטו לכל התבנית (47 ברוטו)
- 150 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוויטנגו/אריתריתול/כל ממתיק מותר שאתם אוהבים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 3 ביצים
- רבע כוס חלב שקדים/קוקוס
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
- כפית ורבע אבקת אפייה ללא אלומיניום
- קורט מלח
- 2 כפות חמאת פיסטוק/חמאת נמר/חמאת בוטנים
- 30 גרם פיסטוקים קצוצים (לא קלויים) לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים (אפשר ידנית) חמאה וממתיק עד לקרם אחיד.
- מוסיפים ביצים ותמצית וניל וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים חלב ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בתנועות קיפול עד להטמעת השקדים.
- מוציאים שליש מהתערובת לקערה קטנה ומוסיפים לה חמאת נמר/פיסטוק.
- יוצקים מחצית מתערובת השקדים לתוך התבנית. מעליה יוצקים את התערובת הצבעונית ושכבה אחרונה את המחצית הנותרת של תערובת השקדים.
- יוצרים שיש בין השכבות בעזרת שיפוד עץ או סכין.
- מפזרים פיסטוקים קצוצים לקישוט ואופים כחצי שעה.