חזרתי אחרי שהות ארוכה בארצות הברית וכל מה שרציתי היה להיכנס למטבח ולבשל לילדי ארוחת שישי טעימה ומרגשת.
החורף חיכה לו בכניסה, הילדים שלי חיכו לאוכל של אמא ואני רק רציתי שיהיה אוכל חם, מנחם, צבעוני ויפהפה.
יצא אוכל טעים להפליא ומחמם את הלב.
כל ביס הזכיר לי כמה המשפחה שלי הם תמצית חיי.
שבת בפתח ואם עוד אין לכם תפריט לארוחת שישי, זה הזמן.
רוצו להכין ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מרכיבים:
- שמן זית
- 8 חלקי עוף מעורבים (משולש ורגל או מה שאתם אוהבים)
- פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, תבלין קייג'ון/פילדלפיה
- סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- קופסת פטריות שימג'י
- 2 שיני שום גדולות קצוצות
- פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס וקצוץ (לא חובה)
- 2 כפיות רוטב פסטו
- קרטון 250 מ”ל קרם קוקוס
- שליש שקית עלי בייבי תרד
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- שוטפים את העוף, מנקים מנוצות ומייבשים היטב.
- בקערית קטנה מערבבים תבלינים שאוהבים עם 3 כפות שמן זית ומורחים את חלקי העוף.
- משרים למשך כמה שעות כדי שהתבלינים ייספגו.
- בסיר שטוח גדול/קדירה שיכולה להיכנס גם לתנור, מטגנים את חלקי העוף בשמן זית עד הזהבה.
- מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר שום, פלפל חריף ופטריות. מטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים פסטו וקרם קוקוס ומבשלים עד לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מסדרים את חלקי העוף המטוגנים בסיר מתאים לתנור ושופכים את תכולת קרם הקוקוס על העוף.
- מוסיפים על העוף כשליש שקית עלי בייבי תרד (אפשר יותר), מערבבים מעט.
- אופים בכלי פתוח בחום 200 מעלות כ-45 דקות.
בתיאבון ובהנאה 🙂
יש סרטון הכנה בקבוצת הפייסבוק שלי>>> https://www.facebook.com/groups/722248078704405/
Rattling great information can be found on web site.Blog monry