אתם חייבים לשמוע איך אני עפה על עצמי עם ההמצאה החדשה
אמא'לה כמה שזה טעים…
ליום הכיפורים הכנתי מרק עם כדורי עוף טחון, שיצא מדהים כשלעצמו וזה לפוסט אחר, אממה נשארה לי המון תערובת מהעוף הטחון…. כמובן שהמחשבות התחילו לרוץ והופ נפתחו לי העיניים! הכי בא לי עכשיו עראייס (פיתות קטנות ממולאות בתערובת של בשר)…
חיפשתי בכל הבלוגים בחו”ל מתכונים לפיתה ללא גבינות וללא ביצים, שתיראה כמו פיתה ותתנהג ככה. לא תאמינו אבל מצאתי! 5 דקות עבודה והפיתות היו מוכנות.
עוד לפני שהפיתה הספיקה להשמיע קול מחאה, חיברתי בינה לבין הבשר והנחתי על הפלנצ'ה.
העונג שבא אחרי הביס…. 🙂
אז במקום להמשיך בסיפורים, תכינו בעצמכם וספרו לי איך יצא.
קלי קלות ותחושת סיפוק מופלאה
קבוצת הביקורת גרגרה בהנאה ואצלי ברקו העיניים וקפצתי משמחה 🙂
מרכיבים ל-12פיתות קטנות:
- כוס וחצי קמח קוקוס
- 6 כפות אבקת זרעי פסיליום איכותית
- כפית מלח
- ¾ כוס שמן זית
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- במעבד מזון מניחים קמח קוקוס, פסיליום ומלח ומערבלים עד לאיחוד.
- מוסיפים שמן זית ומעבדים שוב רק עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים מים רותחים ומעבדים עד שנוצר כדור בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, משטחים כל חלק לצורת פיתה קטנה, מניחים על נייר האפייה ואופים כ-40 דקות עד להשחמה. (הפיתות מתנפחות מאוד באפיה)
מרכיבים לבשר:
- חצי ק”ג בשר עוף טחון/בשר בקר טחון (שניהם יוצאים נפלא)
- 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות קטנות
- חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
- תבלינים שאוהבים
- 3 כפות שמן זית
- חצי כפית סודה לשתיה
אופן הכנת הבשר:
- בקערה גדולה מכניסים את כל המרכיבים ומעבדים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת המנה:
- פלנצה או מחבת פסים איכותית.
- מחלקים כל פיתה לשתיים וחוצים אותה.
- ממלאים כל חלק בתערובת הבשר (ניתן למרוח ממרח שאוהבים, אני שמתי פסטו עגבניות מיובשות).
- מחממים את הפלנצה כל הגז וכשהיא חמה מזליפים מעט שמן זית ומניחים את הפיתות עם הבשר.
- מטגנים כל צד עד להשחמה, כולל הצד החצוי שממנו יוצא הבשר.
תענוג לחיך 🙂
I like this web site it’s a master piece! Glad I discovered this ohttps://69v.topn google.Blog monetyze
היי
תודה רבה על המתכון
הפיתות באמת התנפחו יפה בתנור, אבל כשפתחתי אותן הן עוד היו “חיות” מבפנים )מבחוץ שחומות וקריספיות.
תוכלי לומר לי איפה יכולה לתקן להבא?
היי סול, כיוון שמדובר בפיתות שהן בעצם לא מבצק “אמיתי”, תמיד בפנים נשאר לח…
אם את משתמשת בפיתות גם לצרכים אחרים את יכולה לפתוח אותן ולשים בתנור ואז למרוח כל דבר שאת רוצה. חג שמח 🙂
היי סול, חייבת להגיב לך שוב:) הכנתי את הפיתות והפעם עשיתי אותן קצת יותר גדולות ויותר שטוחות. באפייה הן תפחו מאוד ובגלל שהיו יחסית דקות מתכתחילה, הבפנים יצא ממש אורירי.
תשתדלי שעובי הפיתה לא תעלה על חצי ס”מ לפני אפייה.
בהצלחה, תהני, זמינה פה לשאלות:)