הקורונה הכניסה אותנו למנהגים חדשים (אותי בכל אופן). אני מעדיפה לצאת פחות ולהיפגש אצלי עם חברים. המטבח שלי הפך כבר מזמן לדל פחמימה והאורחים שלי נהנים מהתוצאה ומהמטעמים המרשימים. לאחרונה אירחתי המון, אז יש עוד המון מתכונים במגירה… יש למה לצפות 🙂
מצרכים לבצק:תבנית 26 42 גרם פחמימה נטו לתבנית (71 ברוטו)
- 1 כוס קמח שקדים
- רבע כוס קמח קוקוס
- 1 כפית גדושה זרעי פשתן טחונים
- חצי כפית מלח הימאליה
- 3 כפות קוביות חמאה קרה
- 1 ביצה L
- 2 כפיות חומץ תפוחים
מצרכים למלית:
- 1 כרישה בשרנית (החלק הלבן בלבד) חתוכה לחצי לאורכה ואז לטבעות
- 200 גרם תרד שטוף וקצוץ
- 10 עלי בזיליקום קצוצים
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 125 מ”ל נוזל קוקוס (אני אוהבת את אלה בקופסאות קרטון)
- חצי קוביה פטה כבשים/עיזים
- 100 גרם פרמזן מגורר
- מעט עגבניות שרי לקישוט
אופן הכנת הבצק:
- במעבד מזון מכניסים חומרים יבשים ומערבבים.
- מוסיפים חמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים ביצה וחומץ תפוחים וממשיכים לערבב עוד דקה עד לאיחוד הבצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נמצד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה או למקפיא לרבע שעה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לגודל תבנית פאי, מורידים את הנייר העליון והופכים לתוך התבנית.
- אופים כ-15 דקות עד הזהבה-השחמה.
אופן הכנת המלית:
- בסיר שטוח עם מכסה מטגנים את טבעות הכרישה בשמן זית עד לריכוך והזהבה.
- מוסיפים תרד וממשיכים לטגן עד לריכוך.
- מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים בזיליקום ונוזל קוקוס. מבשלים מעט עד שהנוזל נספג ומורידים מהאש.
- מועכים במזלג את גבינת הפטה ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את הפרמזן.
- מעבירים את המלית לתבנית הפאי האפויה, מקשטים בחצאי עגבניות שרי וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספת.
Real excellent info can be found on site.Blog monetyze