כבר כמעט שנה שאני מנסה כל מתכון אפשרי של פיצה כרובית ולא הייתי מרוצה. לפני כמה חודשים, שנראים כאילו עבר עידן, הייתי בארצות הברית הרחוקה. בעלי שיחיה אוהב פיצה ואם אני רוצה לקנות את עולמו ולגרום לו אושר עילאי, כל מה שאני צריכה זה להסכים לחרוג מהתזונה שלי ולהצטרף אליו לפיסה של פיצה. נכנסו לאחד הסניפים של CPK, ואורו עיני. בתפריט פיצה כרובית שאפילו הומלצה על ידי המלצר. בחרתי את התוספות ואחרי זמן מה הפיצה הוגשה. אין לי מילים לתאר את היופי והטעם שלה. התמוגגתי מהנאה בלי רגשות אשמה. חזרתי הביתה עם מוטיבציה גדולה לנסות ולהגיע לאותה רמה. אז לצערי לא הגעתי לאותה רמה (נראה לי שלא גילו לי את כל המרכיבים הסודיים שהיו בפיצה המופלאה), אבל הגעתי לפיצה שווה, מרשימה וטעימה. בבקשה אל תדלגו את החלק של סחיטת הכרובית, זה מה שמאפשר את הקריספיות של “הבצק”.
מרכיבים:2 בסיסים בקוטר 24 ס”מ 5 גרם פחמימה נטו לכל בסיס (17 ברוטו)
- 1 שקית פתיתי כרובית קפואים של סנפרוסט, מופשרת לילה במקרר או כרובית בינונית טרייה
- כוס וחצי מוצרלה מגוררת/פרמז'ן (אפשר חצי חצי)
- 1 ביצה
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית אורגנו או תערובת עשבי תיבול יבשים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור 180 מעלות טורבו
- סוחטים את פתיתי הכרובית באמצעות בד מיוחד/חיתול טטרה עד לטיפה האחרונה. נוצר מעין כדור של כרובית.
- במידה ומשתמשים בכרובית טרייה, טוחנים אותה לפירורים, מאדים את הפירורים בסיר כמה דקות עד לריכוך ואז מגיעים לשלב סחיטת הנוזלים.
- בקערה גדולה מכניסים כרובית, גבינה ואת יתר המרכיבים ומערבבים עד לאיחוד.
- יוצרים מהתערובת שני חלקים וכל חלק מהדקים על תבנית מרופדת בנייר אפיה לעובי של ½ ס”מ.
- מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים עד הזהבה, כ-40 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב.
רוטב לפיצה:
- קופסה קטנה של רסק עגבניות ללא סוכר
- ¼ כוס מים רותחים
- 2 כפות שמן זית
- תבלינים שאוהבים (אורגנו, אבקת שום, צ'ילי גרוס, מלח)
- מוצרלה מגוררת
- עלי מנגולד, פטריות, פרוסות בצל סגול, פלפלים קלויים, פרוסות זוקיני קלויים בגריל, עלי תרד. כיד הדמיון הטובה עליכם.
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים על הפיצות האפויות.
- מפזרים גבינה.
- על הגבינה מפזרים ירקות חתוכים.
- אופים שוב עד שהגבינה נמסה והירקות אפויים.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg saa.msfx.zilla.co.il.yko.yn http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin No Prescription zdo.oynv.zilla.co.il.mve.cu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin Online cec.bxby.zilla.co.il.ndp.dx http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
היי
נראה מהמם
ידוע לך אם ניתן לטבען אותה?
השימוש במוצרלה בבצק הוא בשביל השומן או החלבון?
היי סול, השימוש בגבינה הוא להדבקה וגם לשומן. לא ניסיתי לטבען, אשתדל לעשות זאת בהמשך 🙂