לפני שבוע נתפס לי הגב ולא יכולתי להכין לעצמי ארוחה כהלכתה.
התגעגעתי למנת בשר הגונה שיש בה ירקות ופסטה נגיסה.
מה עושים כשאין פסטה אמיתית בתזונה דלת פחמימה?
הלכתי לישון ובמהלך הלילה, נרקמה במוחי עלילה.
דמיינתי איך אני משדכת בין הבשר, הכרובית והתרד שיש לי במקרר במגירה והופכת אותם יחד לארוחה.
נזכרתי שיש לי במזווה אטריות דלות פחמימה, ומכאן עד להרכבת המתכון למנה הדרך הייתה קצרה.
התענגתי על כל ביס בארוחה והבנתי שאני חייבת לשתף אתכם שתהנו כמוני מארוחה דלת פחמימה.
רוב המתכון נעשה בסיר אחד וההכנה פשוטה וקלה.
ישנו שלב אחד נוסף של צליית הירקות בתנור, אנא אל תוותרו על השלב הזה, הוא לא קשה ומוסיף טעם מיוחד למנה.
אז רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
אני חייבת לשתף אתכם שיש גם סרטון הכנה באינסטגרם שלי
מרכיבים:
- חצי קילו בשר בקר טחון שמן מעט (צלעות למשל)
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2-3 שיני שום קצוצות
- כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים שטופה עם מים רותחים ומיובשת
- 1 פלפל צ'ילי ירוק/אדום חריף
- 1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
- 2 עגבניות מחולקות לשמיניות
- 10 עגבניות שרי חצויות
- שקית עלי תרד בייבי
- אטריות קלפ/סקיני פסטה (אפשר למצוא כאן https://cloudinary.images-iherb.com/image/upload/f_auto,q_auto:eco/images/sea/sea01961/v/7.jpg
- שמן זית
- חצי כוס-כוס מים רותחים
- חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית זרעי כוסברה טחונים, חצי כפית תבלין קייג'ון/טוסקנה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 230 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים בתבנית פרחי כרובית, שמיניות עגבניות, חצאי עגבניות שרי ופלפל צ'ילי חריף. מזליפים שמן זית ופפריקה וצולים בתנור כ-40 דקות עד הזהבה.
- מקלפים את הפלפל הקלוי וקוצצים.
- מניחים את האטריות במסננת ושופכים עליהם מים רותחים, מסננים היטב.
- בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים תבלינים ומערבבים עד שהם נטעמים. מוסיפים שום ובשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שהבשר מגיר נוזלים ומשנה את צבעו.
- מוסיפים לסיר רסק עגבניות, עגבניות צלויות, פלפל קלוי וקצוץ, אטריות ומים רותחים ומבשלים עם מכסה סגור כ-5 דקות.
- מוסיפים לסיר תרד ופרחי כרובית צלויה מערבבים היטב, מבשלים עוד כ-3 דקות עם מכסה סגור, טועמים ומתקנים תיבול.
אוכלים ונהנים 🙂
Excellent blog here! Also your website loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to https://brazz.org/ your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol