כבר סיפרתי לכם שאני חיה, נושמת וחולמת מתכונים. מתעוררת אחרי שינת לילה ויש לי מתכון מסודר, רק להכין ולבדוק שהוא עובד… כזה הוא גם פרח הזוקיני המדהים שלי.
ירקות דלי פחמימה בתוספת שומנים שבריאים לגוף ולנשמה ויחד יש לנו חגיגה 🙂
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים: תבנית בקוטר 20 ס”מ 52 גרם פחמימות נטו לכל המנה (64 ברוטו)
- 1 זוקיני גדול ירוק
- 1 זוקיני גדול צהוב-כתום
- שמן זית
- 1 כוס קשיו טבעי
- 200 מ”ל קרם קוקוס
- חופן עלי תרד שטופים ויבשים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 כפות רוטב פסטו בזיליקום
- קופסת פטריות שימג'י חומות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה קטנה משרים את הקשיו במים רותחים לפחות שעה או במים קרים למהלך הלילה.
- פורסים מכל זוקיני 3 פרוסות בעובי חצי ס”מ, מורחים בשמן זית משני הצדדים ואופים כ-20 דקות.
- מכינים קרם קשיו תרד- במעבד מזון חזק מכניסים קשיו מסונן ממים, חופן עלי תרד וטוחנים היטב.
- מוסיפים קרם קוקוס וטוחנים עד למרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל גרוס.
- בעזרת קולפן פורסים את חצאי הזוקיני שנשארו לפרוסות דקות. (טריים ללא אפייה)
- מקפיצים במעט שמן זית את הפטריות עד להזהבה.
להרכבת המנה:
- מניחים על התבנית פרוסות זוקיני אחד ירוק ואחד צהוב לסירוגין, כאשר החלק הרחב כלפי מטה מאמצע התבנית ושאר הזוקיני גולשים מחוץ לתבנית, חופפים אחד לשני בצורת פרח.
- מורחים על הזוקיני רוטב פסטו.
- מניחים מעל הפסטו פרוסות זוקיני צלויות כמה שנכנס בשכבה.
- יוצקים כשני שליש קרם קשיו תרד ומעליהם פטריות מוקפצות.
- סוגרים עם הזוקיני שגלשו החוצה אחד אחד.
- אופים כחצי שעה.