מי מאיתנו לא אוהב פיצה? פיצה עם צ'יזי קרסט זו אהבה כפולה 🙂
פיצה אוכלים בכל ימות השנה ובשבועות זה פיתרון טעים גם לילדי המשפחה.
קחו לכם חמש דקות על השעון והפיצה מוכנה לאפייה.
אל תשכחו לספר לי איך יצא ושיהיה לנו חג שבועות שמח ושקט 🙂
מרכיבים לבצק:
- 200 גרם מוצרלה מגוררת
- 40 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- כוס (100 גרם) קמח שקדים
- 1 כף קמח קוקוס
- כפית וחצי אבקת אפייה ללא אלומיניום
- עלי בזיליקום/אורגנו טריים שלמים
מרכיבים לקראסט בצק:
- גבינת צ'דר פרוסה לסטיקים צרים
- גבינת קשקאבל/מנצ'גו פרוסה לסטיקים צרים
מרכיבים לרוטב:
- 2 כפות רסק עגבניות ללא תוספת סוכר.
- 1 כף שמן זית
- רבע כוס מים
- תבלינים שאוהבים
- צ'ילי חריף/שמן צ'ילי
- פטריות פרוסות ומוקפצות במחבת
- רצועות פלפל
- רצועות בצל סגול
- עלי בזיליקום
- מוצרלה מגוררת/גאודה מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכניסים לקערה/מעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לבצק אחיד מנוקד בעשבי תיבול.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה בעובי כחצי ס”מ.
- בשוליים החיצוניים מפזרים גבינת צ'דר וקשקבאל וסוגרים לשוליים מוגבהים.
- במחבת עם מעט שמן זית, מקפיצים פרוסות פטריות או רבעים אם הפטריות קטנות עד להזהבה.
- בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב ומורחים על הבצק.
- מפזרים מעל הרוטב גבינת מוצרלה (או כל גבינה שבוחרים) ומעליהם את הירקות שבחרנו.
- מכניסים לתנור כ- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.