אתם יכולים לקרוא למתכון קציצות בקר ברוטב אבל אז הוא יאבד מההילה שנוצרה. התערובת יכולה לשמש כקבאב על האש, קציצות מטוגנות או ברוטב וכל דבר שתעשו יהיה נפלא.
אחרי חודש וחצי שבהם לא ראיתי את הנכד שלי המדהים (בגלל הקורונה), הגענו להבנה שעושים פגישה אצלי בגינה. האמת שהתרגשתי נורא. הרגשתי כאילו יש לי פגישה ראשונה (הנכד שלי בן שנה וחצי)… בראשי התחילו לצוץ רעיונות, אבל דבר אחד היה בטוח, פלפלים ממולאים יעשו את העבודה. אם תשאלו את בני בכורי, הוא מוכן לאכול מהם על בסיס יומיומי וכמוהו גם אשתו המופלאה.
אז רעיון אחד כבר היה, ובהבזק של שניה החלטתי על מנה שניה. קבאב ברוטב פיקנטי, שיוכל לשמש גם אותי בארוחה. הכנתי את כל המרכיבים למנה, עיני צדה חצילים מבריקים שנחו להם בקערה, ומיד החלטתי שגם הם יכנסו למנה.
רק בהערת אגב, הכנתי גם פלפלים ממולאים דלי פחמימה והם ייכנסו לפוסט אחר.
הפגישה, הארוחה ומזג האוויר ששיתף פעולה הפכו לנו את היום לחגיגה גדולה.
מרכיבים לקבאב:(כ-20 יחידות)
- ½ ק”ג בשר בקר טחון
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן (לא במגרדת)
- תבלינים שאוהבים (מלח, פלפל שחור גרוס, “תבלין העל שלי”-ראה במתכון סלמון בקראסט, פלפל אנגלי טחון, פפריקה מתוקה)
- 1 כף זרעי פשתן טחונים
- ½ כפית סודה לשתיה
- 2 כפות שמן זית
מרכיבים לרוטב:
- 1 חציל פרוס לטבעות בעובי 7 מ”מ.
- שמן זית
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
- 1 פלפל ירוק טרי חריף
- קופסת עגבניות מרוסקות ללא תוספת סוכר (של מוטי)
- 1 ראש שום מפורק לשיניים מקולפים
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- חצי כפית כורכום
- 1 כף מלח ים דק
- רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מכניסים את כל מרכיבי הקבאב ולשים כ-2 דקות לתערובת אחידה.
- משאירים את התערובת לנוח כרבע שעה ויוצרים קציצות בצורת קבאב מוארך.
- מחממים תנור לחום 200 מעלות.
- מורחים על פרוסות החצילים מעט שמן זית משני הצדדים ואופים עד להזהבה. (לפעמים יש צורך להפוך את פרוסות החצילים לעוד 10 דקות אפייה).
- בינתיים, מכינים סיר שטוח גדול שיכיל בתוכו את הרוטב והקבאב.
- מחממים הסיר ומוסיפים מעט שמן זית. מטגנים את הפלפלים האדומים, הפלפל החריף עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את שיני השום הקלופים ואת העגבניות המרוסקות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הקבאב בתוך הסיר וביניהם את פרוסות החצילים.
- בקערה קטנה מערבבים כוסברה קצוצה, פפריקה, כורכום, מלח ושמן זית ויוצקים על הקבאב.
- מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים כ-30 דקות עד שהקבאבים מוכנים.