קישים זה עולם ומלואו. מאפה פריך שמחביא בתוכו אוצרות גדולים.
בכל ביס מרגישים את הטעמים ואת ההרמוניה בין המרכיבים.
אתם יכולים להשתמש בירקות שונים (זוקיני, כרובית, ברוקולי, פלפלים בכל מיני צבעים), מה שחשוב זה האהבה שאתם משקיעים.
אני מדמיינת טבע פסטורלי, סל פיקניק מנצרים ומפה עם ריבועים אדומים ולבנים. תנו לדמיון לקחת אתכם למחוזות אחרים…
מרכיבים לבצק:תבנית 24 -41 גרם פחמימה נטו(62 ברוטו)
- 11/2 כוסות קמח שקדים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית שטוחה מלח ים דק/1/2 כפית מלח הימאליה
- קורט פלפל צ'ילי אדום יבש חריף (לא חובה)
מרכיבים למלית:
- 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- שמנת מתוקה
- פלפל שחור גרוס, קורט אגוז מוסקט
- 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות דקות
- 10 עלי בזיליקום טרי קצוצים
- 10 עלי אורגנו טרי קצוצים
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- 50 גרם גבינת קשקאבל מגורדת
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- חצי קוביה גבינת פטה עיזים
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
- תבנית עגולה 22/24 ס”מ
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- מערבבים בקערה קמח שקדים, חמאה מומסת, מלח וצילי עד שזה נראה כמו בצק. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר עד לסיום הכנת המלית.
- מטגנים במעט חמאה את קוביות הבצל. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד הזהבה.
- מוסיפים פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים ומוסיפים שמנת מתוקה.
- מביאים את תכולת המחבת לבעבוע ומוסיפים את עשבי התיבול.
- מורידים מהאש, מוסיפים את הגבינות ובסוף כאשר המלית מעט מתקררת מוסיפים את הביצה.
- מוציאים את בצק השקדים מהמקרר ומרדדים בין שני דפי אפיה לגודל תחתית התבנית ועוד קצת לשוליים. אופים בתנור שחומם מראש כ-10 דקות עד להזהבה.
- מוציאים הבצק מהתנור, שופכים את תכולת המחבת לתבנית ומכניסים לתנור ל-30 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
- מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ומחזירים לתנור עד להמסה.