בלילות האחרונים שנתי נודדת והמחשבות מתרוצצות בראשי. חשבתי על ארוחת הצהריים ובא לי להכין קציצות מעוף וירקות. כאלה שינוחו להן על מצע כמו משה בתיבה. שהטעמים שלהם ישתלבו אחד בשניה ויחד עם זילוף של טחינה מעל, יגיעו להרמוניה מופלאה.
אז שלחתי את החצי השני שלי לקנות לי חצילים כדי שאוכל לממש את פנטזיית הלילה שלי ולמזלי הוא זורם איתי.
מרכיבים:
- ½ ק”ג עוף טחון
- 2 זוקיני בינוני מגורד במגרדת דקה וסחוט מנוזלים
- 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
- ¼ צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ דק
- פלפל ירוק טרי חריף קצוץ
- 2 כפות קמח שקדים
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית סודה לשתיה
- תבלינים: פלפל שחור גרוס, מלח, פפריקה מתוקה, קורט כמון, זרעי כוסברה טחונים
- חצילים קטנים-בינוניים כמספר הסועדים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות. לשים היטב ונותנים לנוח כעשר דקות.
- מכינים קציצות בגודל הרצוי.
- מרפדים תבנית אפיה של תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט בשמן זית.
- מניחים את הקציצות בתבנית ומורחים מעט שמן זית מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה, הופכים ואופים כעשר דקות נוספות עד להזהבה.
- בינתיים שוטפים את החצילים וחוצים לאורכם.
- מרפדים תבנית אפיה בניר אפייה, משמנים בשמן זית ובוזקים מלח ופלפל גרוס.
- מניחים את החצילים עם הצד החתוך כלפי נייר האפייה ואופים כחצי שעה עד השחמה.
- מניחים שתי קציצות על חצי חציל , מזליפים מעט טחינה גולמית ובתיאבון.
טיפ ממני:
- מכינים את הקציצות שיהיו קצת שמנמנות כדי שלא יתייבשו באפייה וישארו רכות ונימוחות.