רוגלעך פסטו מוצרלה וכל מילה מיותרת!
פעם כשהייתי ילדה, רוגלעך היה סוג של מילה “גסה”. משהו שמכינים במאפייה ולא בבית בעצמך…
מאז הרוגלעך עבר מהפך. המצאות זורמות כמו מים בנהר… בצקים מדהימים, מילויים מופלאים והטעם פשוט נהדר.
הבזיליקום פורח בגינה, התזונה דלת פחמימה וזה הרגע ליצור את פלא הבריאה ולהנות מהתוצאה.
מי אמר שאי אפשר להנות בתזונה דלת פחמימה 🙂
מצרכים:כ-25 יחידות פחות מ-1 גרם ליחידה
- 200 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת שמנת 30% (לפחות מעל 16%)
- 25 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 1 כפית אורגנו יבש
- כמה עלי בזיליקום טרי קצוץ
- 2 כוסות קמח שקדים
- חצי כפית קסאנטאן גאם
- 1 כפית אבקת אפייה
מלית:
- פסטו בזיליקום או פסטו פטרוזיליה כוסברה שמכינים בבית
- מוצרלה מגוררת
- ביצה למריחה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מכניסים גבינת מוצרלה, גבינת שמנת וחמאה ומכניסים למיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהגבינות נוזלות ויוצרות מעין בצק גומי.
- מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד ליצירת בצק (הבצק דביק)
- מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה כדי שיתייצב.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
- מרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה ליצירת עלה עגול בעובי כחצי ס”מ.
- מורחים את העלה בפסטו, מפזרים גבינת מוצרלה ומחלקים למשולשים כמו פיצה לפי הגודל הרצוי.
- מגלגלים את המשולשים מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר ליצירת רוגלעך.
- מורחים את הרוגלעך בביצה טרופה ואופים כ-15-20 דקות או עד הזהבה.
בהצלחה והנאה 🙂