לקראת שבת רציתי להכין משהו מיוחד! סוג של חלה ממולאת… אז הדמיון עובד שעות נוספות והתוצאות לא תמיד עובדות לפי הדמיון, אבל לפעמים הן יותר טובות 🙂
בצקים דלי פחמימה הם די קשים לעבודה , אז חלה לא הצלחתי להכין אבל רולדת סביח בהחלט כן והיא יצאה מושלמת ומהממת שאני עפה על עצמי. יכולתי לסיים רולדה לבדי.
מקווה שתהנו לפחות כמוני 🙂
מצרכים לבצק: 3 רולדות כ-8 פרוסות יפות לרולדה – 37 גרם פחמימה נטו לכל הכמות (76 ברוטו)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת איכותית
- 100 גרם גבינת שמנת לפחות 16% בטעם טבעי
- 25 גרם חמאה
- 2 ביצים L
- חצי כפית מלח הימאליה
- 1 כפית אורגנו יבש
- 10 עלי בזיליקים קצוצים
- 2 כוסות קמח שקדים איכותי
- כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- חצי כפית קסאנטאן גאם
מלית:
- פסטו כוסברה-פטרוזיליה (מתכון בהמשך), אפשר גם פסטו בזיליקום
- חציל ארוך ומבריק פרוס לפרוסות בעובי 1 ס”מ ואפוי בתנור עם שמן זית
- 4 ביצים קשות חתוכות לרבעים
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
ציפוי:
- 1 כף פסטו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מכניסים מוצרלה, גבינת שמנת וחמאה ומחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהגבינות נמסות והעיסה הופכת להיות נוזלית וגמישה.
- במעבד מזון (אפשר גם במזלג ביד) מערבלים ביצים, עשבי תיבול ומלח.
- מוסיפים את תערובת הגבינות וממשיכים לערבל.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד לבצק אחיד.
- שומרים את הבצק במקרר לפחות שעה להתייצבות.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה עד לעובי של 4 מ”מ.
- מורחים על הבצק כ-2 כפות רוטב פסטו. מניחים על הפסטו, באמצע עלה הבצק לאורכו, 4 פרוסות חצילים קלויים ומעליהם 4 רבעי ביצה קשה.
- מפזרים על הכל מוצרלה מגוררת.
- סוגרים הבצק מצד אחד על המילוי (בעזרת נייר האפייה) ואחר כך סוגרים את הצד השני.
- כך ממשיכים עם שני חלקי הבצק האחרים.
- עושים על הרולדה 4 חריצים לא עמוקים באלכסון ואופים כ- 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מוציאים את הרולדות, מורחים ברוטב פסטו ומכניסים לתנור עד הזהבה.
- תענוג אמיתי 🙂
פסטו כוסברה-פטרוזיליה:
- רבע חבילת כוסברה (עם הגבעולים) שטופה היטב ומיובשת
- רבע חבילת פטרוזיליה (עם הגבעולים) שטופה היטב ומיובשת
- 1 פלפל ירוק טרי חריף
- 2 שיני שום
- חצי כוס שמן זית איכותי
- מכניסים את כל החומרים, מלבד שמן הזית, למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים.
- מוסיפים שמן זית בהדרגה עד ליצירת פסטו.
בהצלחה והנאה 🙂
Very superb information can be found on site.Raise your business
אנחנו קטוגנים בבית, ואוכלים מדי פעם “אפורים”.
חיפשתי מאפה מלוח וטעים – יצא לי מעולה! כל-כך מתאים לשבת בבוקר.
לא ניתן להבחין שמדובר במאפה קטוגני/דל פחמימה.
הצלחה מסחררת.
וואו איזה כיף לשמוע 🙂
יש לי חיבה מיוחדת למאפה הזה. תודה על התגובה