אני חושבת שהם אלוהיים. מתיקות עדינה, שילוב של חומרים מעולים ועבודת הכנה ממש קלה.
והביס או הביס שנמס בפה ומחלחל ישר לתוך הנשמה.
רגע של הארה:)
מתאימים לראש השנה הבא עלינו לטובה או סתם לפנק את עצמכם ואת בני המשפחה.
מצרכים: כ-30 ריבועים -פחות מ-1 גרם פחמימה נטו לריבוע עם אריתריתול ו-2 גרם פחמימה לריבוע עם מייפל
- כוס ורבע קמח שקדים
- כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קמח קוקוס
- 1 כף פסיליום
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות רוטב מייפל ללא סוכר/רבע כוס אריתריתול/רבע כוס ממתיק מותר בתזונה
- 60 גרם גבינת שמנת 30%
- 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית:
- חמאת שקדים
- אגוזי פקאן טבעיים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים מייפל, וניל, גבינת שמנת ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
- מקררים את הבצק כרבע שעה.
- מחממים תנור לחום 180 מעלות במצב טורבו.
- בתבנית בגודל 20X30 מרופדת בנייר אפייה, משטחים את הבצק לגובה אחיד עם הידיים.
- מורחים שכבה של חמאת שקדים ומעליה מפזרים פקאנים שבורים/שלמים.
- אופים כ-25 דקות או עד ששולי הבצק מוזהבים.
- לחכות להתקררות מלאה, אחרת הבצק מתפורר.
טיפ ממני:
- רצוי לשמור במקרר גם להתגבשות וגם לשמור על הטריות.
- לא לשכוח שאין פה גלוטן אשר מחזיק את הבצק ולכן הבצק יותר פריך ומתפורר למגע.
תודה רבה על המתכון. מה משל האפיה? אופים את הבצק לחוד או יחד עם חמאת השקדים והפקאנים?
היי, משך האפייה כ-25 דקות. אופים יחד עם הכל עד שקצוות הבצק מוזהבים 🙂