אני חושבת שהם אלוהיים. מתיקות עדינה, שילוב של חומרים מעולים ועבודת הכנה ממש קלה.
והביס או הביס שנמס בפה ומחלחל ישר לתוך הנשמה.
רגע של הארה:)
מתאימים לראש השנה הבא עלינו לטובה או סתם לפנק את עצמכם ואת בני המשפחה.
מצרכים: כ-30 ריבועים -פחות מ-1 גרם פחמימה נטו לריבוע עם אריתריתול ו-2 גרם פחמימה לריבוע עם מייפל
- כוס ורבע קמח שקדים
- כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קמח קוקוס
- 1 כף פסיליום
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות רוטב מייפל ללא סוכר/רבע כוס אריתריתול/רבע כוס ממתיק מותר בתזונה
- 60 גרם גבינת שמנת 30%
- 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית:
- חמאת שקדים
- אגוזי פקאן טבעיים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים מייפל, וניל, גבינת שמנת ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
- מקררים את הבצק כרבע שעה.
- מחממים תנור לחום 180 מעלות במצב טורבו.
- בתבנית בגודל 20X30 מרופדת בנייר אפייה, משטחים את הבצק לגובה אחיד עם הידיים.
- מורחים שכבה של חמאת שקדים ומעליה מפזרים פקאנים שבורים/שלמים.
- אופים כ-25 דקות או עד ששולי הבצק מוזהבים.
- לחכות להתקררות מלאה, אחרת הבצק מתפורר.
טיפ ממני:
- רצוי לשמור במקרר גם להתגבשות וגם לשמור על הטריות.
- לא לשכוח שאין פה גלוטן אשר מחזיק את הבצק ולכן הבצק יותר פריך ומתפורר למגע.
I really like your writing style, excellent information, thankyou for putting up : D.
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
תודה רבה על המתכון. מה משל האפיה? אופים את הבצק לחוד או יחד עם חמאת השקדים והפקאנים?
היי, משך האפייה כ-25 דקות. אופים יחד עם הכל עד שקצוות הבצק מוזהבים 🙂