פירות יער הם הפירות היחידים המותרים בתזונה דלת פחמימה.
בכל מקרה הם טעימים להפליא, הצבע שלהם מרהיב והם מקשטים היטב כל עוגה, קינוח או פרוסת לחם דלת פחמימה.
אני אוהבת את השילוב של חמיצות הפירות עם ההמתקה.
תכינו לכם ריבה, תכניסו אותה לצנצנת זכוכית מעוקרת ויפה ותשימו במקרר עד שתגיע שעתה.
הכנה פשוטה פשוטה.
רוצו תכינו וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים לריבה:
- 300 גרם מיקס פירות יער קפואים
- מיץ סחוט מחצי לימון
- 4 כפות מדידה תחליף אבקת סוכר (תטעמו ותתקנו המתקה)
- חצי כפית קסנטאן גאם (ממש לא חובה)
אופן ההכנה:
- במחבת בינונית מבשלים פירות יער עד לרתיחה.
- מוסיפים מיץ לימון ומערבבים היטב עד רתיחה.
- מוסיפים תחליף אבקת סוכר מערבבים היטב עד לאיחוד ומנמיכים את האש עד לקבלת בעבוע עדין.
- מבשלים את הריבה, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם כ-7 דקות עד הסמכה. (שעדיין יישארו מעט נוזלים במחבת)
- מקררים מעט ויוצקים את הריבה לצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה.
- שומרים את הריבה במקרר עד כחודש.
טיפ ממני:
- במידה והריבה לא מספיק מתוקה עבורכם ניתן להוסיף עוד כף-שתיים תחליף אבקת סוכר.
- הריבה ממשיכה להסמיך במקרר ולכן כדאי להשאיר מעט נוזלים.
כמה פשוט ככה טעים 🙂
תגובה אחת