חנוכה בפתח… סופגניות עם ריבה.
איפה אנחנו בתוך המשוואה?
גדלתי בבית שבו אמא שלי הכינה ריבה כמעט מכל פרי, שקיים על פני האדמה????
במזווה, בתוך צנצנות ענק נחו להן בשלווה ריבות ולכל אחת צבע ומרקם השייך רק לה.
אבא שלי ז״ל, היה נהנתן, וחובב מתוק מושבע עד שהסוכרת הכריעה את חייו.
אני פה לתת לכם מענה למתוקים שאתם אוהבים, אולם ללא סוכר וכמובן גם אותם יש לצרוך במידה????????
אורח חיים דל פחמימה אומר גם לוותר על ההרגלים שהביאו אותנו לתזונה✨
הפעם טריק מושלם לריבת תותים מהירה ומושלמת בטעמה????
מרכיבים לריבה:
- 600 גרם תותים קפואים איכותיים
- רבע כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 5 כפות מדידה תחליף אבקת סוכר (סוויטנגו/אריתריתוךל/מונק פרוט)
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה ועמוקה מכניסים את התותים, מביאים לרתיחה ומוסיפים מים ומיץ לימון תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים תחליף אבקת סוכר ומערבבים עד שהוא נטמע היטב בתערובת.
- מנמיכים מעט את האש ומבשלים את התותים, תוך כדי ערבוב לסירוגין על בעבוע עדין כרבע שעה.
- תוך כדי ערבוב מועכים את התותים עד שמתקבלת עיסה סמיכה וכמעט ללא נוזלים.
- טועמים ומתקנים מתיקות. (אני אוהבת לשמר את טעם הפרי)
- לריבה במרקם יותר אחיד, טוחנים עם בלנדר מוט.
- מקררים מעט ויוצקים את הריבה לצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה.
- שומרים את הריבה במקרר עד כחודש.
טיפ ממני:
- במידה והריבה לא מספיק מתוקה עבורכם ניתן להוסיף עוד כף-שתיים תחליף אבקת סוכר.
- הריבה ממשיכה להסמיך במקרר ולכן כדאי להשאיר מעט נוזלים.
כמה פשוט ככה טעים 🙂