כבר כמה ימים שבא לי להכין משהו שדומה לפיצה. טוב אולי לא בדיוק דומה בצורה, אבל בטעם.
מאז שהתחלתי להכין את ממרח עגבניות פסטו של אריאלי, הוא דייר של קבע אצלי במקרר ואני משתמשת בו לכל דבר… בשר, עופות, דגים. פשוט פיתרון מושלם לרוטב מהיר ועצבני 🙂
הכנתי את הבצק שלי, רידדתי מעט, מרחתי אותו בפסטו עגבניות מיובשות, פיזרתי מעט מוצרלה ואמא'לה יצא משהו מושלם!!!
אם אתם לא מאמינים לי, נסו בעצמכם, ואל תשכחו לעדכן איך יצא 🙂
האמת שממש רציתי לעשות לכם סרטון, אבל הכל קרה כל כך מהר ולא הספקתי
מצרכים לבצק: 15-18 שבלולים-13 גרם פחמימה נטו לכל הכמות (28 ברוטו)
- 170 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 80 גרם גבינת שמנת 30%
- כוס וחצי קמח שקדים
- חצי כפית מלח
- ביצה
מלית:
- ממרח פסטו עגבניות מיובשות או רוטב לפיצה
- גבינת גאודה עיזים מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים)
אופן ההכנה:
- 2 תבניות מאפינס.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות במצב טורבו.
- בקערה גדולה מכניסים גבינת מוצרלה וגבינת שמנת ומכניסים למיקרו ל- 30 שניות. מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים לעוד 30 שניות, עד שהגבינות נמסות.
- מוסיפים מלח וקמח שקדים ומערבבים היטב.
- מוסיפים ביצה לאחר שהחומרים מאוחדים ומערבבים. אפשר ללוש מעט עם הידיים, זה עושה עבודה טובה. הבצק די דביק.
- מחלקים את הבצק ל-2, מפזרים מעט קמח שקדים על נייר האפייה ומרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה לעובי של כחצי ס”מ. (במידה ותרדדו דק מידי לא תוכלו לעבוד עם הבצק).
- מורחים ממרח פסטו עגבניות מיובשות, או רסק עגבניות או סתם ממרח פסטו.
- מפזרים על הממרח שמרחתם, גבינה קשה מגוררת ומגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפייה.
- חותכים את הרולדה לחתיכות ברוחב 4-5 ס”מ. מניחים בתוך תבניות מאפינס כאשר החלק החתוך כלפי מעלה ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.