אוטוטו ראש השנה ויש לי כמה הפתעות במגרה 🙂
קרם דה לה קרם, פירה ירקות… לא משנה השם, רק תדמיינו את התוצאה כי מדובר פה במעדן של ממש.
כל פעם אני חופרת לכם על ארוחות שישי שבהם אני משקיעה את כל מרצי. במשך שבוע אני חושבת, מתלבטת ואז אני מבינה כי הקניות יכריעו את התוצאה.
בשוק הירקות פגשתי כרובית לבנה (זאת לא ממש התקופה לכרובית יפה ולכן התלהבתי נורא) וכרישה שבדיוק עוד היתה בעגלה. בעיני זה שילוב של ירקות ממשפחת האצולה שהופכים כל מנה ליפהפיה. באותו רגע ראיתי בדמיוני קרם טהור וזך שמעליו מתנוססים בגאון ירקות צלויים. במדף הבא פגשתי אריזה של גזרים צבעוניים וכך התגבשה לה המנה.
השילוב של כרובית וכרישה נותנים למנה מתקתקות עדינה. הגזרים הצלויים מוסיפים הוד והדר וביחד הופכים את המנה לארוחה בפני עצמה. אני התאהבתי וכמוני גם המשפחה.
מצרכים לקרם:
- שמן זית
- 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
- 1 כרישה גדולה שטופה היטב ופרוסה לטבעות
- 1 שקית (800 גרם) כרובית קפואה מופשרת או כרובית טרייה שטופה היטב ומחולקת לפרחים.
- 2 שיני שום קצוצות
- פלפל גרוס, מלח, זרעי כוסברה טחונים (לא חובה), מעט אגוז מוסקט (לא חובה), כל תבלין שאוהבים אבל שלא ישתלט על הטעם הטבעי של הירקות.
- 2 ענפים של עלי אורגנו טריים
- קופסה קטנה של חלב קוקוס (250 מ”ל)
מצרכים לגזרים:
- מגש של גזרים צבעוניים (צהוב, סגול, כתום)
- 5 ענפים עלי טימין טריים
- מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית
לקישוט:
- צנוברים קלויים קלות
אופן הכנת הקרם:
- בסיר גדול ומחומם היטב מזליפים מעט שמן זית ומטגנים קוביות בצל וטבעות כרישה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים שום וממשיכים לטגן. מוסיפים תבלינים.
- מוסיפים כרובית, סוגרים את המכסה ומבשלים כ-5 דקות עד שכל הירקות רכים למגע.
- מוסיפים חלב קוקוס ועלי אורגנו, מבשלים עוד מספר דקות לאיחוד המסה.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- טוחנים הכל עם בלנדר מוט/מעבד מזון.
אופן הכנת הגזרים:
- מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית של תנור בניר אפייה.
- חוצים את הגזרים לאורכם וחותכים לחצי במידה והגזרים גדולים מידי.
- מורחים את ניר האפייה בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור גרוס.
- מניחים את הגזרים על נייר האפייה עם הצד החתוך כלפי הנייר, השמן והתבלינים.
- מפזרים כמה ענפים של טימין וצולים כ- 40 דקות עד להשחמה וקרמול הגזרים.
להגשה:
- בקערה יחסית שטוחה, שופכים את קרם הכרובית. מעל מסדרים גזרים צלויים עם הפנים כלפי מעלה ומקשטים בצנוברים קלויים.
טיפ ממני:
- כדי להפוך את המנה לדלה יותר בפחמימה מחליפים את הכרישה בקרם לזוקיני ואת הגזרים שמעל הקרם מחליפים לפטריות, אספרגוס, חצילים קלויים ועוד' ממגון הירקות המותרים בתזונה.
- הקרם יכול לשמש כבסיס למנה ראשונה, עיקרית או כתוספת.
- ניתן להשתמש בקרם כבסיס לדג או בשר וזה הופך לארוחה.












