יש לי אהבה גדולה לעוגות בחושות, רכות נימוחות וטעימות.
כשאופים אותם כל הבית מתמלא בריח משכר ותחושת חמימות מתפשטת באוויר.
חגי תשרי האהובים מלאים במתכוני עוגות עם תפוחים ודבש להמתקת השנה הבאה עלינו לטובה.
בתזונה דלת פחמימה-קיטו לא אוכלים פירות כמו תפוחים (יש קצת געגועים) ובטח שלא דבש…
חשבתי על עוגה שתרגיש בדיוק כמו הדבר האמיתי והמון רעיונות התחילו לצוץ בראשי.
הרעיון הראשון עבר בהצלחה גדולה ויצאה עוגה מטורפת בטעמה.
עוגה יפהפייה, גבוהה, רכה ונימוחה. מתאימה בול לקפה/תה של סוף הארוחה או ליד הקפה של הבוקר.
אתם לא תאמינו כשתראו את המרכיב העיקרי בעוגה 🙂
רוצו להכין וספרו לי איך יצאה 🙂
מרכיבים לעוגה:תבנית עגולה 24 ס”מ
- 3 קולורבי בגודל בינוני
- מיץ לימון מלימון שלם
- 1-2 כפות ממתיק
- ¾ כוס תחליף סוכר
- 170 גרם חמאה מומסת/125 גרם שמן קוקוס לגירסת פרווה
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- ¾ כוס שמנת להקצפה 38%/קרם קוקוס לגירסת פרווה
- גרידה מתפוז אחד
- 3 כוסות מדידה קמח שקדים
- רבע כפית מלח הימלאיה
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום וגלוטן
מרכיבים לקרמל “תפוחים”:
- 100 גרם חמאה/70 גרם שמן קוקוס לגירסת פרווה
- רבע כוס תחליף סוכר חום
- רבע כוס דבש קיטו/ממתיק נוזלי שתואם לרבע כוס+תמצית בטעם דבש
- 2 כפיות קינמון איכותי
- 1 כף סוכר וניל סוויטנגו
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
- מקלפים את הקולורבי וחותכים לקוביות קטנות. בסיר קטן מכניסים מיץ לימון, ממתיק, קוביות קולורבי ומים עד כדי כיסוי הקולורבי ומבשלים רבע שעה מרגע הרתיחה, עד שקוביות הקולורבי רכות בנעיצת סכין/מזלג. שופכים את תכולת הסיר למסננת עד שירדו כל הנוזלים.
- במחבת גדולה ממיסים חמאה/שמן קוקוס, מוסיפים קוביות קולורבי מסוננות ומטגנים מעט.
- מוסיפים תחליף סוכר חום וקינמון וממשיכים לטגן כ-2 דקות.
- מוסיפים סוכר וניל ודבש ומטגנים תוך כדי ערבוב לסירוגין עוד 3-4 דקות עד שכל קוביות הקולורבי מצופות בקרמל ורכות.
- מורידים מהאש ומוסיפים שקדים מולבנים. מניחים להתקרר ובינתיים מכינים את העוגה.
- מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה (אפשר לשמן).
- מכניסים לקערה גדולה חמאה ותחליף סוכר וטורפים עד לקבלת קרם.
- מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה, תוך כדי טריפה עד שהביצה נטמעת בתערובת.
- מוסיפים וניל, גרידת תפוז, שמנת להקצפה וטורפים עד להטמעה.
- מוסיפים קמח שקדים, מלח ואבקת אפייה ומקפלים לתוך התערובת בעזרת מרית עד שהתערובת אחידה וסמיכה.
- יוצקים מחצית מתערובת העוגה לתבנית ומעליה מפזרים מחצית מתערובת קרמל קולורבי.
- חוזרים על הפעולה עם המחצית השניה של תערובת הבצק ומסיימים עם מחצית מתערובת הקולורבי.
- מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דקות.העוגה נשארת ממש מעט רוטטת במרכזה.
- מוציאים מהתנור, מניחים על רשת ומקררים.
אמא'לה כמה שזה טעים!
Very interesting details you have observed,
appreciate it for putting up.Raise blog range