כמה שאני אוהבת את חג השבועות, חג הביכורים.
מאז שהייתי ילדה קטנה, הולכת לבית הספר עם זר פרחים על ראשי, וסלסלת מטעמים בידי…
כל שנה אנחנו נאספים, משפחות מכל הצדדים, השולחן עטוי במפה לבנה ושופע מאפים במילויים שונים, סלטים, עוגות ושלל קינוחים.
בשבועות הזה אני מארגנת לכם מתכונים דלי פחמימה ומקווה שיהיו לכם טעימים 🙂
מרכיבים: תבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בנייר אפייה- 22 גרם פחמימה נטו לכל העוגה עם אריתריתול(37 ברוטו)
- חצי כוס ממתיק מותר בתזונה (סוויטנגו/אריתריתול/מונק פרוט)
- אחד וחצי כוסות קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- 100 גרם חמאה קרה
- 2 ביצים L
- 125 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם (קופסה) גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות
- בקערה גדולה מערבבים סוכר, קמח שקדים, אבקת אפייה, וקוביות חמאה.
- מערבבים ומשפשפים בעזרת הידיים והאצבעות עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים חצי כוס מהתערובת ושומרים בצד לקישוט.
- מוסיפים לקערה ביצים,ריקוטה, גבינת שמנת ותמצית וניל ומערבבים בעזרת כף או מרית עד לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בניר אפייה, מישרים ומפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-40 דקות עד להזהבה ועד שקיסם יוצא מעט לח.
טיפ ממני:
- כאשר העוגה חמה היא מתפוררת לכן יש לתת לה להתקרר לפני הפריסה.
- העוגה נשמרת בקופסא אטומה כ-5 ימים במקרר.