אני אוהבת את חג השבועות, את התמימות שבו, את האנרגיות שהוא מביא עמו.
חג לבן וצח שמזכיר לי את ימי בית הספר והחגיגות הקסומות.
כל הילדים עם בגדים לבנים, זרי פרחים על הראש וסלסלאות קש שמחביאות מטעמים.
כל שנה אנחנו נאספים, משפחות מכל הצדדים, השולחן עטוי במפה לבנה ושופע מאפים במילויים שונים, סלטים, עוגות ושלל קינוחים.
מאז שעברתי לתזונה דלת פחמימה השולחן נחלק למאפים, קינוחים ושלל מטעמים דלי פחמימה ולכאלה שאינם בתזונה.
לגלות לכם סוד? המאפים שאני מכינה דלי פחמימה מסתיימים עוד לפני שמתחילה הארוחה 🙂
מרכיבים: תבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בנייר אפייה- 22 גרם פחמימה נטו לכל העוגה עם אריתריתול(37 ברוטו)
- חצי כוס ממתיק מותר בתזונה (סוויטנגו/אריתריתול/מונק פרוט)
- אחד וחצי כוסות מדידה (150 גרם) קמח שקדים
- 1 כפית מדידה אבקת אפייה ללא אלומיניום וללא גלוטן
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 ביצים L בטמפרטורת החדר
- 125 גרם גבינת ריקוטה בטמפרטורת החדר
- 250 גרם (קופסה) גבינת שמנת לפחות 22% שומן בטמפ' החדר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות
- בקערה גדולה מערבבים סוכר, קמח שקדים, אבקת אפייה, וקוביות חמאה.
- מערבבים ומשפשפים בעזרת הידיים והאצבעות עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים חצי כוס מהתערובת ושומרים בצד לקישוט.
- מוסיפים לקערה ביצים,ריקוטה, גבינת שמנת ותמצית וניל ומערבלים בעזרת מטרפה ידנית/חשמלית לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בניר אפייה, מישרים ומפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-35דקות עד להזהבה ועד שקיסם יוצא מעט לח.
טיפ ממני:
- ניתן להשתמש בסוגי גבינות שונים ולהחליף ריקוטה בשמנת חמוצה 27%, רק חשוב לשמור על הכמות הסופית של כ-400 גרם.
- כאשר העוגה חמה היא מתפוררת לכן יש לתת לה להתקרר לפני הפריסה.
- העוגה נשמרת בקופסא אטומה כ-5 ימים במקרר.