כשהייתי ילדה קטנה, אבא שלי ז”ל היה לוקח אותי ואת אחיותיי כמה פעמים בשנה,
לבנין גדול (בעיניים שלי כילדה קטנה) בתל אביב “הרחוקה”, שבו היה מפעל לנעלי ילדים.
שם המפעל היה “נעלי נעורים”.
הריח שקידם את פנינו בכל פעם שנכנסנו לבנין, היה ריח מתקתק, חמים, ריח של שכרון חושים.
באותו בנין, באחת הקומות, שכן לו מפעל קטן לייצור חלבה. החלבה היתה נמזגת לתוך פחיות, נאטמת היטב ונשלחת לחנויות. (באותה תקופה חלבה היתה נמכרת בעיקר במעדניות ברחוב לוינסקי בתל אביב)
שם התחילו יחסי האהבה שלי עם חלבה.
אבא שלי ז”ל היה איש של מתוקים, ובסופו של יום של קניות וטיולים, חזרנו הביתה עם קופסאות נעליים ופחיות חלבה ריחנית.
הטעם שלה שמור תמיד איתי.
נוסטלגיה, זכרונות וחוויות הן אוצרות שאני מחזיקה קרוב לליבי.
אז כאחת שיוצרת מתכונים דלי פחמימה, אני מנסה כבר זמן מה להכין חלבה ללא סוכר ושתהיה טעימה וקלה להכנה.
אני מרגישה שעכשיו הגיעה ההצלחה 🙂
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מרכיבים: כ-30 ריבועים כ- 2 גרם פחמימה נטו לקוביה
תבנית בגודל 15*15 / 20*10
- 1.5 כוסות (360 גרם) טחינה גולמית
- 1 כוס תחליף סוכר
- שליש כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל/מי ורדים
- 3/4 כוס (75 גרם) פיסטוקים טבעיים קצוצים גס
אופן ההכנה:
- מעבירים פיסטוקים למחבת וקולים ממש מעט על אש נמוכה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה חצי מכמות הפיסטוקים בשכבה אחידה.
- בסיר קטן מכניסים תחליף סוכר ומים ומבשלים כ-5 דקות עד צמצום וקבלת מי סוכר. מקררים מעט.
- מוסיפים תמצית וניל ומערבבים לאיחוד.
- בקערה קטנה מערבבים טחינה גולמית, מי סוכר ואת יתר הפיסטוקים עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית עם הפיסטוקים ומשטחים לתערובת אחידה בגובה שלה.
- סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות עד להתייצבות (אפשר גם במקפיא).
you know the xvideos.gold, it’s the xvideos red alternative
I like this site very much, Its a really nice place to read
and obtain information.Blog monetyze
Normally I do not read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great post.