כל פעם שאני מתיישבת לכתוב על מתכון חדש שאני ממציאה , אני מבינה איזו זכות גדולה היתה לי לגדול במשפחה שלי המדהימה. כל כך הרבה חוויות, כל כך הרבה זכרונות, ששולחים אותי להמצאה הבאה.
אבא שלי, איש העולם הגדול ונהנתן לא קטן 🙂 אהב תמיד “גודיס”. כל שישי, בסיום שבוע העבודה,
היה מבקר בשוק לוינסקי (אבא שלי ממוצא יווני) ומביא לנו משם מטעמים ונשנושים מעוררי תדהמה.
היתה שם בלוינסקי קונדיטוריה קטנה, של משפחה יוונית וההתמחות שלהם היתה גלילי מרציפן קטנים ומתוקים, כאלה שהיכו גלים בלעיסה, והפכו להיות חלק מכל חג וארוחה טובה.
קמח שקדים מככב בתזונה דלת פחמימה, אז לגמרי מתבקש ליצור מהם כדורי מרציפן שיעלו איתם את הזכרונות וחיוך של שמחה.
לכו להכין ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מרכיבים: כ-20 יחידות כ-1.8 גרם פחמימה נטו ליחידה (3.3 ברוטו)
- 200 גרם שקדים טחונים טבעיים (קמח שקדים)
- 3 כפות אבקת סוכר סוויטנגו/מונק פרוט/אריתריתול (על ממתיק שאתם אוהבים)
- 1 כפית דבש ללא סוכר
- מעט מים כדי שיצא דביק
מילוי:
- פיסטוקים כמספר הכדורים
- מחית פיסטוק (לא חובה אם אין)
ציפוי:
- 50 גרם שוקולד מריר 85%
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן וחזק טוחנים שקדים, אבקת סוכר עד לפירורים.
- מוסיפים את שאר החומרים עד לעיסה דביקה.
- יוצרים כ-20 עיגולים, ממלאים כל כדור בפיסטוק שלם טבול במחית פיסטוק, משטיחים מעט בתחתית ומקפיאים.
- בינתיים ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
- מוציאים את כדורי המרציפן מהמקפיא וטובלים בשוקולד.
- מוציאים הכדורים מהשוקולד בעזרת מזלג ומנערים עודפים.
- מחזירים למקפיא להתייצבות השוקולד.
- שומרים בקופסה אטומה במקפיא או במקרר.
עונג צרוף 🙂
אלופה תודה המתכונים שלך אליפות
תודה רבה, מחמם את הלב 🙂