סלמון הוא אחד הדגים האהובים עלי ועל בני ביתי. הוא נחשב לאחד הדגים הבריאים ביותר שאתם יכולים לשלב בתפריט היומי שלכם. הוא עשיר באומגה 3, ששומרת על בריאות המוח, מפחיתה לחץ דם ומפחיתה סיכון למחלות רבות ואחרות. נוסף לכך, סלמון נחשב למקור בריא לחלבון, הוא עשיר בוויטמיני B, באשלגן, בנוגדי חמצון ותורם לתחושת שובע. הסלמון הוא “כחומר ביד היוצר”. תיבול שונה, משנה לו את הטעם ואת המראה והוא מקבל אותו באהבה גדולה. תשומת לב קטנה ויש לכם ארוחה מופלאה. זה המתכון המנצח אצלי בבית ואני מגישה לכם אותו בהנאה. תוכלו להגיש אותו כמנה ראשונה, או עם תוספות כמנה עיקרית. מה שתעשו תהיה בחירה טובה.
מרכיבים:
- דג סלמון טרי במשקל 11/2-2 ק”ג
- חצי צרור פטרוזיליה
- חצי צרור כוסברה
- 10 עלי בזיליקום טריים
- 10 שיני שום קלופים
- 2 עלי מנגולד החלק הירוק בלבד
- ¾ כוס אגוזי מלך טריים
- ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כפית זרעי כוסברה טחונים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים תבנית יפה להגשה שתכיל את הדג.
- שוטפים את הסלמון ומייבשים.
- מתבלים את הסלמון במלח ופלפל שחור גרוס.
- במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים ומוסיפים עוד קצת פלפל שחור או כל תבלין אחר שאוהבים, עד למרקם משחתי עם גרגרים.
- מורחים את התערובת על הסלמון.
- במידה והחלטתם שהסלמון ישמש למנה ראשונה, אני מציעה להשאיר אותו שלם. (ככה הוא שומר על עסיסיות מירבית)
- במידה והסלמון משמש למנה עיקרית אפשר לחלק אותו למנות, בעזרת סכין חדה גם אחרי שמרחתם עליו את התערובת.
- אופים בתנור המחומם כ-20 דקות.