יש לכם כל מה שאתם צריכים לחג השבועות הקרב ובא?
האמת גם אם כן, עוד עוגת ירקות מלוחה, תעשה רק טוב ותכניס עוד קצת חיים לחגיגה
אז הכנתי מתכון בגיזרת המלוחים, שיצא טעים ומדהים ובא לי לשתף אתכם חברים יקרים
מרכיבים: תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
- 2 זוקיני גדולים חתוכים לחצי ואז לפרוסות בעובי 3 מ”מ
- 1 כרישה חתוכה לטבעות בעובי חצי ס”מ
- מלח, פלפל גרוס
- שמן זית
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 100 מ”ל שמנת להקצפה 38%
- 120 גרם חמאה מומסת ומצוננת מעט
- קופסת ריקוטה קלאסית
- 1 כוס מדידה מוצרלה מגוררת
- חצי כוס מנצ'גו/פרמזן מגורר+2 כפות לקישוט
- כפית מלח הימלאיה
- 1 כף פסטו משובח
- 2 כוסות מדידה (200 גרם) קמח שקדים
- 2 כפיות מדידה אבקת אפייה ללא אלומיניום וגלוטן
- 3 כפות אבקת חלבון טבעי ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה מסדרים זוקיני וכרישה בתבנית. ממליחים, מפלפלים, מזליפים שמן זית ואופים כחצי שעה עד הזהבה. מקררים מעט.
- בקערה גדולה טורפים ביצים (מטרפה ידנית מספיקה) עד הבהרה, מוסיפים שמנת להקצפה וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים ריקוטה, פסטו, מלח וחמאה מומסת וטורפים עד לאיחוד.
- מוסיפים מוצרלה, מנצ'גו ואת הירקות האפויים ומערבבים בעזרת מרית.
- בכוס מדידה גדולה מערבבים קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת חלבון, מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עם מרית עד לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית העגולה, מפזרים גבינת מנצ'גו מגוררת שהשארנו בצד ואופים כ-50 דקות עד הזהבה יפה ועמוקה.
טיפ ממני:
באינסטגרם שלי יש סרטון עם שלבי ההכנה