הקורונה שינתה לי את החיים. האטתי מעט את מרוץ החיים והבנתי שזה הזמן שלי לעבוד על מה שאני חולמת כבר חודשים. להקים אתר משלי עם מתכונים ופוסטים לחיים בריאים. כל יום שקדתי על מתכונים, עשיתי נסיונות רבים, ופה אני מביאה לכם את ההצלחות מפי הטועמים.
את העוגה הזאת עשיתי מספר פעמים. בכל פעם שיניתי מרכיבים, שיניתי כמויות עד שהגעתי למרקם ולטעם הנכונים. אחרי שטעמתי את העוגה, היה לי אושר על הפנים… אי אפשר להאמין שאין בה טיפת קמח וגם ממש מעט סוכר. מתי הבנתי שהצלחתי ממש? אחרי שהבן האמצעי שלי, שהוא אנין טעם, ביקש לקחת חצי עוגה הביתה. מי אמר שחלומות לא מתגשמים?
מרכיבים: תבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בנייר אפייה
- 4 ביצים
- חצי כוס תחליף סוכר/3 כפות מייפל קיטו
- 1 כפית תמצית וניל איכותית אמיתית
- 1/2 כוס שמן קוקוס (כשהוא במצב נוזלי)
- 1/2 כוס חלב שקדים ללא סוכר
- כפית תמצית בטעם תפוזים
- 1/2 1 כוסות קמח שקדים
- 1/2 1כפיות אבקת אפייה
- ½ כוס קוקוס טחון
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- מעט שקדים מולבנים פרוסים לקישוט העוגה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים בעזרת מטרפה חשמלית/ידנית ביצים, מייפל/סוכר ותמצית וניל.
- מוסיפים שמן קוקוס תוך כדי ערבוב.
- ממשיכים לערבב ומוסיפים חלב שקדים.
- בקערה קטנה מערבבים קמח שקדים, אבקת אפייה וקוקוס.
- מוסיפים את תערובת השקדים לתערובת הביצים ומערבבים עד לאיחוד התערובות.
- מוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים ממש מעט עד שהטחינה נבלעת בתערובת.
- שופכים את כל התערובת לתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים פרוסות שקדים מולבנים ואופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
היי צילה,
הכל נראה נפלא ומגרה.
אני סוכרתית …אשמח לדעת באיזה תחליף אפשרי להשתמש במקום הסוכר קנים ?
(בדרכ אני משתמשת בסוכרלוז , לא יודעת להמיר מסוכר קנים )
תודה מראש ושבוע טוב!
היי דפנה, שמחה מאוד שאת נהנית מהמתכונים. אישית אני לא מאמינה בשימוש בתחליפי סוכר ולכן כמות הסוכר במתכונים שלי היא מינימלית.
בכל מקרה רבע כוס סוכר קנים=רבע כוס סוכרלוז. אני מעדיפה סירופ מייפל טבעי. בהצלחה ותעדכני איך יצא. אני פה לכל שאלה 🙂