שמתי לב שאחרי שעפתי על עצמי עם הפיתות האלה שעשיתי מהן עראייס, לא כתבתי לכם את המתכון שלהן בנפרד.
אז קבלו אותן במלוא הדרן ותמלאו אותן במה שחשקה נפשכם. סביח טוב, שוארמה פרגיות, חביתה, אבוקדו חסה וירקות….
בתיאבון:)
מרכיבים ל-12פיתות קטנות: 5 גרם פחמימה נטו לפיתה
- כוס וחצי קמח קוקוס
- 6 כפות אבקת זרעי פסיליום איכותית
- כפית מלח
- ¾ כוס שמן זית
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- במעבד מזון מניחים קמח קוקוס, פסיליום ומלח ומערבלים עד לאיחוד.
- מוסיפים שמן זית ומעבדים שוב רק עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים מים רותחים ומעבדים עד שנוצר כדור בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, משטחים כל חלק לצורת פיתה קטנה, מניחים על נייר האפייה ואופים כ-40 דקות עד להשחמה. (הפיתות מתנפחות מאוד באפיה)
טיפ ממני:
- בפעם האחרונה עשיתי פיתות מעט יותר גדולות ושיטחתי אותם קצת יותר והן יצאו מושלמות.
תודה! יש תחליף ל6 כפות אבקת זרעי פסיליום איכותית?
לא תפחו לי
יצאו פיתות מאוד חמודות ודומות מאוד במרקם ללחם, טעם הקוקוס לא מודגש מאוד.
מאוד כיפיות ואחלה גיוון.
אבל משום מה יצאו קצת רטובות מבפנים אז הכנסתי לעוד מספר דקות לתנור.
חבל שלא ניתן לצרף תמונה.
יצאו פיתות מאוד חמודות ודומות מאוד במרק ללחם טעם הקוקוס לא מודגש מאוד.
מאוד כיפיות ואחלה גיוון.
אבל משום מה יצאו קצת רטובות מבפנים אז הכנסתי לעוד מספר דקות לתנור.
חבל שלא ניתן לצרף תמונה.
עשיתי כבר פעמיים לפי המתכון והן לא תופחות לי, למה זה?
האם אפשר להכין גם במיקסר עם וו לישה?
בהחלט אפשר 🙂
המון תודות למתכון של הפיתות הכי הכי שוות הכנתי שווה 5 פחמימות לפיתה תודה רבה