לא משנה איך תקראו לזה… קנטוצ'יני או ביסקוטי או מנדל ברויט, מה שחשוב שהוא דל פחמימה, קריספי, סקסי ומעורר הערצה.
העבודה היא פשוטה ודיוק הזמנים חשוב ביותר במיוחד זמן הקירור.
כמו שאתם יודעים מאפים מקמח שקדים הם שבירים ומתפוררים ואם לא תקררו את הרולדות היטב לפני החיתוך לפרוסות, לא יישארו עוגיות ?
מרכיבים:כ-30 עוגיות פחות מ-1 גרם פחמימה נטו לעוגיה (2 גרם פחמימה ברוטו)
- 250 גרם (2 וחצי כוסות) קמח שקדים
- 140 גרם אגוזים מסוגים שונים לא קלויים וקצוצים גס (מלך, פקאן, שקדים מולבנים, אגוזי לוז…)
- חצי כוס ממתיק (סוויטנגו, מונק פרוט, אריתריתול)
- כפית וחצי אבקת אפייה ללא אלומיניום
- 1 ביצה
- כפית תמצית/משחת וניל אמיתית איכותית
- 50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב לאחידות.
- מוסיפים לקערה ביצה, וניל וחמאה ולשים עד לקבלת בצק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים מכל חלק גליל מרובע מאורך.
- אופים כ-25 דקות עד הזהבה יפה.
- מוציאים ומקררים במקפיא כחצי שעה. (שלב הקירור קריטי, אפשר גם במקרר או בחוץ להתקררות מלאה)
- בינתיים מורידים את חום התנור ל-120 מעלות.
- פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי כ-1 ס”מ והופכים כל עוגיה לשכיבה אופקית.(ראה תמונות)
- אופים כחצי שעה ומשאירים להתקרר בתנור עם דלת סגורה.
- אחרי שהעוגיות מתקררות לחלוטין מאחסנים בכלי זכוכית/פח אטומים היטב.
You have remarked very interesting points!
ps nice site.Money from blog