קרואסון שקדים זה חלום רחוק בתזונה דלת פחמימה:) אבל אתם יודעים שום דבר לא יעצור אותי והצלחה דורשת התמדה.
אז ניסיתי, נכשלתי ושוב ניסיתי עד לתוצאה שבה הבנתי שהגעתי להארה!
הבצק מאתגר לעבודה, אבל עם סבלנות ונחישות תגיעו לתוצאה מדהימה! שווה כל דקה:)
מצרכים:כ-25 קרואסונים 1 גרם פחמימה נטו ליחידה(2.2 ברוטו)
- 200 גרם גבינת מוצרלה
- כף (22 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי לפחות 16%
- ביצה
- 150 גרם קמח שקדים
- שליש כוס אריתריתול/רבע כוס סוויטנגו
מילוי:
- חמאת שקדים
- חמאת קשיו,אגוזי לוז וקקאו
קישוט:
- ביצה
- שקדים מולבנים פרוסים
- אבקת סוכר סוויטנגו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- ממיסים מוצרלה וגבינת שמנת במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהופך להיות נוזלי.
- מוסיפים ביצה ותחליף סוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח שקדים ומערבבים עד לאחידות.
- נותנים לבצק לנוח כ-חצי שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי נייר אפייה (אם הבצק דביק לפזר מעט קמח שקדים על הנייר) לעובי של חצי ס”מ.
- מורחים על הבצק את המלית הרצויה וחותכים למשולשים כמו פיצה.
- מגלגלים את המשולשים מהחלק העבה לחלק הדק ליצירת קרואסון.
- השתמשו ביד הדמיון הטובה עליכם על מנת ליצור צורות שאתם אוהבים.
- אני עשיתי לכל מילוי צורה אחרת שאוכל להבדיל.
- מורחים את הקרואסונים בביצה ומפזרים שקדים פרוסים.
- אופים כ-20 דקות עד הזהבה.
- ניתן לפזר אבקת סוכר סוויטנגו לאחר התקררות להמתקה נוספת והגשה.
בהצלחה והנאה:)