מאחר וכבר כמה חודשים אני בתזונה דלת פחמימות, אין לי תשוקה למתוק או ללחם, אבל לפעמים בא לי ארוחה קלילה, בלי הרבה מאמץ והשקעה. כזאת שאני חותכת כמה ירקות, אבוקדו (חובה) ועוד משהו שמצטרף לחגיגה. אז המשהו הזה, זה הבייגל המושלם הזה. מצאתי אותו בשיטוטי בכל מיני בלוגים מחו”ל. עשיתי נסיונות עד שהגעתי למתכון המושלם עבורי. תכינו אותו ותודו לי בכל ביס. אז קדימה לעבודה… (לא להיבהל, זה רק נראה מאוד מושקע)
בייגל לרגעים של שלווה.
מרכיבים: (כ-12 בייגלס) 1.75 פחמימה נטו ליחידה (3.4 ברוטו)
- 3 כוסות מוצרלה מגוררת, כ-300 גרם
- 50 גרם גבינת שמנת
- 3/4 1 כוסות קמח שקדים (אפרט בהמשך)
- 1 כף קמח קוקוס (לא חובה)
- 2 ביצים
- 1 כף אבקת אפיה (זה לא טעות ואני מעדיפה את זו ללא האלומיניום)
לציפוי:
- ביצה
- שומשום לבן/מלא/שבבי בצל/קצח/זעתר
אופן ההכנה:
- נחמם תנור לחום 180 מעלות.
- בקערה גדולה נכניס מוצרלה וגבינת שמנת. נחמם במיקרוגל ל-30 שניות. מוציאים, מערבבים בעזרת מרית וממשיכים לחמם במיקרו לעוד 30 שניות. המרקם צריך להיות כמו של בצק אז אם חסרים עוד כמה שניות, מכניסים פעם שלישית אפילו ל 20 שניות.
- נוסיף לתערובת הגבינות את תערובת הקמחים ואבקת אפיה ונמשיך לערבב.
- נוסיף את הביצים ונערבב עד לאיחוד התערובת. התערובת צריכה להיות קצת דביקה ובהמשך ממש קלה לעבודה.
- ניצור מהבצק כדורים קטנים, בגודל כדור פינג פונג. ניצור מכל כדור גליל ונסגור אותו בקצוות לצורת בייגל. נמרח על הבייגל ביצה טרופה ונקשט באחד מהאופציות הרשומות מעלה.
- בתבנית של התנור עם נייר אפייה, נניח את הבייגלס במרחק של כ-5 ס”מ אחד מהשני ונאפה כ-15-20 דקות (תלוי בתנור) עד להזהבה.
מעדן של ממש!
טיפים ממני:
- לפני כמה ימים שלחתי את בן זוגי שיחיה, לקנות לי גבינת שמנת, והוא חזר עם גבינת שמנת ועשבי תיבול… יצא ממש טעים.
- את הבייגל המוכנים ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר או בהקפאה. כאשר רוצים לאכול, פשוט להכניס מצנם וזה מרגיש כאילו הרגע יצא מהתנור.
- קמח שקדים ניתן לעשות לבד אם יש מטחנה טובה משקדים קלופים/לא קלופים. אני ממליצה על השקדים הקלופים שהם קלים יותר לעיכול ובכלל. אם לא בא לכם להתעסק,ניתן למצוא אותו בכל סופר מרקט שיש לו מחלקה אורגנית.
להשלמת הארוחה ניתן להכין מטבל מעורר חושים:
מנה של יוגורט כבשים/עיזים ממחלבה קטנה, 3-4 גבעולים של עלי שמיר קצוצים, 2 שיני שום קצוצות, חצי פלפל ירוק טרי חריף קצוץ, מלפפון מגורר –לערבב ולהנות 🙂
קצת על קמח שקדים-קמח שקדים עשיר בערכים תזונתיים, הוא עתיר חלבונים, דל פחמימות וסוכרים. מקור מצויין לויטמין E, נוגד חמצון רב עוצמה המשמש להגנה על תאים מפני רדיקלים חופשיים מזיקים, ומסייע לתפקוד מערכת החיסון. קמח שקדים הוא גם מקור טוב לחומצה פולית וניאצין וגם למינרלים חשובים כמו סידן, זרחן, אשלגן, אבץ וברזל. הוא מכיל אחוזים גבוהים של שומן בלתי רווי וסיבים תזונתיים, אשר מסייעים בהורדת כולסטרול, תורמים לתחושת שובע ומסייעים בשמירה על המשקל.
מתכון נהדר
טעים ביותר במקום למרוח ביצה על הביגלה שמרחתי שמן זית ועליו קצח
יצא מדהים
תודה רבהההה
מתכון נהדר
טעים ביותר במקום למרוח ביצה על הביגלה שמרחתי שמן זית ועליו קצח
יצא מדהים
תודה רבהההה
הי, מתכון טעים מאוד, הבעיה שתמיד יוצא לי ממש שטוח ולא כמו בייגל, יותר כמו שטוחים. מה אני עושה לא נכון? תודה
היי מיכל, תנסי לקרר קצת את הבייגלס לפני האפייה.
בהצלחה:)
האם ניתן להמיר למוצרים כמו גבינה מוצרלה טבעונית ושמנת בגלל אלרגיה לחלב ??
במקרה שאני רוצה להחליף את המוצלה לגבינה כלשהי של עיזים? זה אפשרי? או משהו אחר תחליף גבינה
היי רותם, אין שום בעיה להחליף את המוצרלה בגבינת עיזים אחרת שיש לה אותן איכויות כמו למוצרלה מבחינת שומן וגמישות 🙂
איזה כיף לשמוע אהובה 🙂
יצא מושלם