חג שבועות קרב ובא… לשבועות שמות רבים, חג מתן תורה, חג הביכורים ואני יכולה לאמר שזהו חג המטעמים.
חג שלובש לבן וטוהר, חג שעושה לנו שמחה בלב פנימה.
הפעם בחרתי במתכון קל להכנה ויפהפה. מקשט כל שולחן באור וצהלה. ואם לא הייתי ממציאה אותו הייתי בטוחה שהוא לא דל פחמימה 🙂
אל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק:
- אחד וחצי (150 גרם) כוסות קמח שקדים
- 2 כפות קמח קוקוס
- חצי כפית קסאנטאן גאם
- 2 כפות אבקת סוכר סוויטנגו או כל ממתיק שאתם בוחרים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גבינת שמנת מעל 16%
- 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מצרכים למלית:
- 250 גרם גבינת שמנת פילדלפיה/מסקרפונה/נפוליאון
- 2 כפות סוויטנגו/אריתריתול/מייפל טבעי ללא סוכר/כל ממתיק שאתם בוחרים
- 35 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות קמח שקדים
- שקית/קופסא מיקס פירות יער קפואים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
- במעבד מזון מכניסים את כל חומרי הבצק היבשים ומעבדים.
- מוסיפים גבינת שמנת וחמאה וממשיכים לעבד עד שמקבלים בצק אחיד. שומרים במקרר עד להכנת המלית.
- בקערה מערבבים חמאה וסוכר עם כף עץ, עד שהחמאה רכה.
- מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים.
- מוסיפים קמח שקדים וביצה ומערבבים עד לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לשעה.
- שמים את פירות היער במחבת חמה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהפירות מתרככים והנוזלים מתייבשים. מקררים.
- מוציאים הבצק מקירור ומרדדים בין שני דפי אפייה לצורה אובלית/מלבנית.
- שופכים את המלית על הבצק ומשאירים שוליים של 4 ס”מ מסביב לקיפול על המלית.
- מקפלים פנימה את שולי הבצק שהשארנו בצורה חופשית למראה כפרי.
- מפזרים פירות יער מעל המלית ואופים בתנור מחומם כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
בהצלחה והנאה 🙂