איזה כיף של שבועות 🙂 הקיץ הגיע, כל המדפים במרכול לבנים ורק מחכים שניצור מהם מתכונים.
אז אמנם אין פה בצק שמרים כיאה לגביניות מסורתיות, אבל יש פה גביניות הורסות והן רקדניות מושלמות ודלות פחמימות.
מה צריך יותר טוב מזה… 🙂
מצרכים לבצק:כ-20 יחידות 1.25 גרם פחמימה נטו ליחידה (2.25 ברוטו)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת שמנת 25%
- 25 גרם חמאה
- 2 ביצים L
- 2 כפות ממתיק (סוויטנגו/אריתריתול/מונק פרוט/מייפל טבעי/סוכר קוקוס)
- 200 גרם (2 כוסות מדידה) קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כפית קסאנטן גאם (לא חובה)
מלית:
- 125 גרם (חצי קופסא) גבינת מסקרפונה
- 1 כף ממתיק אפשר יותר למתיקות גבוהה יותר (אני אוהבת מתיקות עדינה)
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו
- חצי כפית מחית/תמצית וניל
- 1 ביצה L
לקישוט:
- מעט תחליף סוכר לפני האפייה
- אבקת סוכר סוויטנגו לאחר האפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה שמים מוצרלה, גבינת שמנת וחמאה וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות, תוך כדי ערבוב בין פולס לפולס, עד שהגבינות הופכות להיות מעין בצק גמיש.
- במעבד מזון קטן מכניסים ביצים וממתיק ומערבלים.
- מוסיפים את בצק הגבינות ומערבלים עד לאחידות.
- מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים עד לבצק דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר, או למקפיא. (ראה הערה למטה)
- בקערה קטנה מערבבים את חומרי המלית בעזרת מזלג או כף.
- מוציאים הבצק מקירור ומחלקים לשניים. מרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה לבצק בעובי כ-3 מ”מ (אם הבצק יהיה דק מידי אי אפשר יהיה לעבוד איתו והוא יקרע)
- מחלקים כל חלק לריבועים בגודל 7X7 ס”מ. מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים כמו מעטפה, כל פעם שתי פינות נגדיות אחת לשניה.
- אופים כ-25 דקות או עד הזהבה.
טיפ ממני:
- ככל שהבצק ישהה זמן רב יותר בקירור, העבודה עליו תהיה קלה יותר.
Rattling wonderful information can be found on website.Blog monetyze