מידי פעם אני מגיעה למצב שאין ארוחת צהריים מוכנה וכיוון שזו הארוחה הראשונה שלי ביום חשוב לי שהיא תהיה משביעה, צבעונית ויפה.
במתכון הזה ניתן להחליף את חזה העוף בפרגיות, כרעיים, קוביות בשר וכל מה שיש לכם בהקפאה.
העבודה פשוטה והמתכון קל להכנה.
לכו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים:
- שמן זית/חמאה
- 1 ק”ג חזה עוף/פרגיות פרוס לפרוסות בעובי כ-1 ס”מ
- 500 מ”ל קרם קוקוס
- 2 סלסלאות פטריות שמפניניון פרוסות לפרוסות עבות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ס”מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- חצי פלפל ירוק טרי חריף קצוץ (לא חובה)
- 8 עלי בזיליקום טריים
- חצי שקית עלי תרד שטופים
- מלח, פלפל שחור גרוס, זרעי כוסברה טחונים, תבלין גריל עוף
אופן ההכנה:
- שוטפים את פרוסות חזה העוף, מייבשים היטב ומפזרים תבלין גריל עוף.
- מחממים סיר סוטאג' רחב ומטגנים את פרוסות העוף משני הצדדים עד שהם משנים את צבעם.
- מוציאים את העוף למשטח עבודה וחותכים כל פרוסה ל-3 חתיכות. (אפשר גם חתיכות יותר קטנות)
- מוסיפים מעט שמן לסיר, מכניסים פטריות, שום, פלפל חריף, ג'ינג'ר ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים לסיר קרם קוקוס ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את פרוסות העוף, עלי בזיליקום ותרד ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
- סוגרים את האש, טועמים ומתקנים תיבול.
הצעת הגשה:
- מגישים את קוביות העוף על מצע של קרם כרובית וזוקיני 🙂