חיתוכיות, בצק פריך, זה משהו שאהבתי עוד כשהייתי ילדה קטנה.
מאז שאני בתזונה דלת פחמימה אני מנסה להגיע למרקמים שיניחו את דעתי ואת החיך שלי 🙂
כמו בכל שנה נסעתי להתנתקות של חודש לארצות הברית הרחוקה וכמו תמיד חזרתי עם המון מתכונים חדשים שהתרוצצו בראשי ועם אדרנלין מטורף לנסות אותם במטבחי.
היה לי אתגר לנסות את המתכון לפני הסדנה הבאה ואיזה כיף שיכולתי לחגוג את נצחוני…
בצק פריך, קראמבל שקדים ושוקולד, יש שילוב מושלם יותר מזה?
והכי שווה עוגה קלאס באפס מאמץ 🙂
מרכיבים לבצק:כ-38 גרם פחמימה נטו לכל התבנית (אני חילקתי ל-25 ריבועים)
- אחד וחצי כוסות (150 גרם) קמח שקדים איכותי
- חצי כוס תחליף סוכר (אריתריתול, סוויטנגו, מונק פרוט, אלולוז)
- רבע כפית מלח
- חצי כפית קסנטאן גאם
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון ביצה
מרכיבים למלית:
- 100 גרם שוקולד מריר 85%
- 60 מ”ל שמנת להקצפה 38%
- קורט מלח
- 2 כפות ממרח שוקולד קיטו (סוויטנגו/CHOCZERO )
- ביצה
מרכיבים לציפוי:
- חצי כוס פירורי בצק
- חצי כוס שקדים פרוסים מולבנים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת 20X20 בנייר אפייה (אפשר מלבנית בגודל כללי זהה).
- בקערה מכניסים קמח שקדים, מלח, קסנטאן גאם, תחליף סוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים וניל וחמאה ומשפשפים בין הידיים עד לקבלת בצק פירורים.
- מוציאים חצי כוס של פירורי בצק ושומרים בהקפאה.
- מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (ניתן לעבד גם במעבד מזון).
- משטחים את הבצק בתבנית ומכניסים להקפאה כ-10 דקות (לא חובה).
- אופים את הבצק כ-15 דקות עד הזהבה קלה.
- בינתיים בקערה קטנה מחממים שמנת להקצפה. מוסיפים שוקולד מריר וממרח שוקולד קיטו ומערבבים היטב. מוסיפים קורט מלח וביצה ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת השוקולד על הבצק האפוי. מפזרים מעל השוקולד פירורי בצק ומעליהם שקדים פרוסים מולבנים ואופים עוד 15 דקות עד הזהבה.
טיפ ממני:
- כמו בכל מתכון שמכיל קמח שקדים יש לקרר את המאפה לפני החיתוך וההגשה.
- כאשר העוגה מתקררת ניתן לחתוך אותה לריבועים קטנים, שווים ומפתיעים.
- אם אוהבים יותר מתוק אפשר לפזר מעט אבקת סוכר סוויטנגו.