הרעיון בתזונה דלת פחמימות היא להימנע מפחמימות או תחליפים להם. לאורך זמן כאשר התזונה הופכת לדרך חיים מחפשים קצת ריגושים, ומתכונים שיהפכו את החיים ליותר קלים. שמים פרוסה או שתיים במצנם, פורסים עליה כמה פרוסות אבוקדו, ירקות חתוכים והנה לכם ארוחה שלמה ומשביעה.
המתכונים ללחם הטחינה רבים, אבל אני מבטיחה לכם שזהו מתכון שהפך אותנו לאוהדים. אז נסו ותגידו לי מה אתם חושבים.
מרכיבים:תבנית אינגלישקייק 43 גרם פחמימה נטו לתבנית (53 ברוטו)
- 1 כוס טחינה גולמית איכותית
- 5 ביצים
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים (מה שאוהבים:אורגנו,בזיליקום,טימין,כוסברה…)
- 2 כפות גרעיני דלעת
- 2 כפות זרעי פשתן
- 2 כפות צ'יה
- 2 כפות גרעיני חמניה
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית אינגלישקייק קשיחה בנייר אפייה.
- בקערה קטנה מערבבים גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, שומשום, צ'יה, זרעי פשתן. לוקחים 2 כפות מהתערובת ומשאירים בצד לקישוט.
- בקערה גדולה, טורפים את כל החומרים (אפשר גם במעבד מזון), עד ליצירת בועות.
- שופכים את הקערה הקטנה עם הגרעינים לתערובת הטחינה, מערבבים ויוצקים לתבנית אינגלישקייק.
- מפזרים מעל התערובת את 2 כפות הזרעים שהשארנו בצד ומכניסים לתנור.
- אופים כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
טיפים ממני:
- כדאי לבדוק לפני שמסתיים הזמן, כי כל תנור אופה אחרת.
- בסוף האפייה הוציאו את הלחם עם נייר האפייה מהתבנית והניחו על רשת שלא יקבל לחות מהאדים.
Very interesting info!Perfect just what I was searching for!Expand blog