העוגיות האלה נולדו מאהבה לחמאת בוטנים. יש רגעים שאנחנו זקוקים לנשנוש קטן ליד הקפה של אחר הצהריים, ואלה בדיוק העוגיות שמתאימות לזה. מעט מרכיבים, ללא קמח בכלל וממש מעט סוכר (אפשר להשתמש בתחליפי סוכר, אני לא אוהבת וגם אסביר מדוע בפוסט אחר) ועבודה קלה. העוגיות מזכירות קצת את העוגיות של פסח. מזכירות לנו שעוד רגע יש התחדשות ופריחה.
בעוגיות יש תוספת של בוטנים קלופים. ניסיתי את העוגיות עם בוטנים קלופים טבעיים וגם עם בוטנים קלויים, מומלחים וקלופים. בשתי הוריאציות העוגיות נהדרות.
מרכיבים:כ-17 עוגיות 1.6 גרם פחמימה נטו לכל עוגיה עם אריתריתול ו-3.5 גרם פחמימה נטו לעוגיה עם מייפל
- 1 כוס חמאת בוטנים חלקה טבעית
- 2 ביצים L
- רבע כוס ממתיק מותר בתזונה/3 כפות מייפל ללא סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כפית מלח (מוותרים במידה ומשתמשים בבוטנים קלויים מומלחים)
- ¾ כוס בוטנים קלופים לא קלויים/בוטנים קלויים מומלחים מעט וקלופים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- מכינים תבנית של התנור מרופדת בנייר אפיה.
- מכניסים הכל, מלבד הבוטנים, למעבד מזון קטן ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הבוטנים ומעבדים עד ליצירת צ'אנקים קטנים של בוטנים ליצירת קריספיות בעוגיות.
- יוצרים עיגולים, מניחים בתבנית ובעזרת מזלג עושים צורת שתי וערב ומשטחים.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-15 דקות.
- מקררים לחלוטין ומאחסנים בקופסא אטומה.
- העוגיות נשמרות לפחות שבוע.