היום כאשר מגיעים אורחים ואני חושבת איך לפנק אותם, זו העוגה הראשונה שקופצת לי לראש. טעימה בטירוף, בריאה(יחסית לעוגה), ומכינים אותה בחמש דקות עבודה. ככה אני מרגישה שאני מפנקת בלי רגשות אשמה. גרסאות רבות יצאו ללחם הטחינה המושלם וזוהי הגירסה המתוקה עם השינויים שהכנסתי בה. תדאגו שיהיו עוד אנשים בבית כשהעוגה יוצאת מהתנור, כדי לא לחסל אותה לבד. ואם עוד לא אמרנו, מצויינת לפסח.
מרכיבים:
- 6 כפות טחינה
- 4 ביצים גודל L
- חצי כוס תחליף סוכר מתאים לתזונה/3 כפות מייפל קיטו
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2 כפות גדושות קמח שקדים
- 70 גרם שוקולד מריר85% ללא תוספת סוכר, קצוץ בסכין
לקישוט:
- 30 גרם שוקולד מריר קצוץ (המשך של האריזה הקודמת)
- 4 כפיות חמאת בוטנים לא ממותקת טבעית/חמאת שקדים טבעית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית אינגלישקייק קשיחה בניר אפייה.
- בקערה קטנה מערבבים קמח שקדים ואבקת אפיה.
- בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה, טחינה, ביצים וסוכר עד ליצירת בועות (אפשר במטרפה ידנית או חשמלית).
- מוסיפים לקערה הגדולה את תערובת קמח השקדים ושוקולד מריר קצוץ.
- יוצקים את התערובת לתבנית, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עם מזלג ליצירת שיש.
- מפזרים את השוקולד הנותר ומכניסים לתנור.
- אופים את העוגה כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש.
קצת על טחינה/שומשום – הטחינה עתירה בשומן בלתי רווי, בחלבון, בסידן ובמינרלים נוספים ודלה בפחמימות.
טיפים ממני:
במהלך נסיונותי עם העוגה, הוספתי בתוך הבלילה אגוזים לא קלויים והיא יצאה נפלאה. (פחות מתאים אם יאכלו ממנה גם ילדים)
תודה על המתכון
רק 2 כפות קמח שקדים? ללא קמח נוסף?
איך העוגה יוצאת גבוהה יחסית?