חנוכה היה החג האהוב עלי כשהייתי ילדה. בכל השכונה היו ריחות של מאפים מטוגנים. אמא שלי שהיתה ועודנה בשלנית אדירה, התעלתה על כולם ובבית היתה חגיגה גדולה. לביבות מהבילות שיצאו מהמחבת ישר אל השולחן והמון מאפים במילויים שונים שחיכו להדלקת הנרות ולמחרוזת השירים:)
היום אני כבר לא ילדה, וכבר יודעת משהו על העולם הזה ויודעת שאני ופחמימה זה לא סיפור אהבה! אז כל הסיפור הזה כדי להגיד לכם שיש פה מתכון ללביבות זוקיני שאני קראתי להם פנקייק זוקיני שקדים והן טעימות בכל קנה מידה וממש פשוטות להכנה:)
.
מצרכים:כ-14 פנקייקים כ-1 גרם פחמימה ליחידה (12 פחמימות נטו לכל המתכון)
- 2 ביצים
- רבע כוס רוויון/חלב שקדים/חלב קוקוס/חלב סויה
- 2 כפות חמאה מומסת/שמן קוקוס
- 1 זוקיני גדול מגורר דק וסחוט מנוזלים
- חצי פלפל ירוק חריף טרי קצוץ
- כמה עלים של בזיליקום ונענע קצוצים
- 1 שן שום קצוצה
- מלח, פלפל שחור גרוס, גרעיני כוסברה טחונים
- כוס קמח שקדים
- חצי כפית אבקת סודה לשתיה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- טורפים ביצים, חלב וחמאה בעזרת בלנדר מוט או מטרפה.
- מערבבים את החומרים היבשים בקערה נפרדת.
- מערבבים את הירקות עם תערובת הביצים ומכניסים ליבשים.
- משהים את הבלילה ל-10 דקות לספיגת טעמים.
- מחממים מחבת מונע הידבקות, מוסיפים מעט שמן, יוצקים עיגולים בגודל המתאים ומטגנים.
טיפ ממני:
- אפשר להוסיף גבינות קשות מגוררות.
- אפשר להשתמש בכל ירק קשה אחר.
הי
רציתי לקבל מימך מיילים כשאת מפרסמת דברים חדשים. ולא מצאתי כיצד להרשם
אשמח לדעת איך!
תודה
היי זמירה, האתר די חדש ומדהים אבל עדיין לא עשינו מייל להרשמה… אשמח אם תעקבי אחרי באינסטגרם ושם אני מעלה מתכונים חדשים עם לינק ישיר לאתר. תודה על ההתעניינות:) zilla segev hasbani