באחד הימים הוזמנתי לארוחת שישי אצל אמא של חברה שלי מהלימודים (האמא בת גילי:) ). למנה הראשונה היו פילטים של דג ברוטב פיקנטי עם המון עגבניות ופלפלים. כל כך נהניתי מהמנה שמייד ביקשתי את המתכון והכנסתי למגירה. כעבור מספר חודשים, הילדים אמורים להגיע לארוחת שישי ואני עומדת מול המקפיא ומחפשת מה מכינים. נתקלתי בפילה מוסר ים גדול ששכב לו בפינה והחלטתי להכין ממנו קציצות דגים. נזכרתי במתכון שמחכה במגירה ועלה בי הרעיון לשלב בין הרוטב במנה לקציצות הדגים. התוצאה היתה מעדן של ממש! קציצות נימוחות ברוטב פיקנטי.
מרכיבים לקציצות:
- 800 גרם פילה מוסר ים/לברק/לוקוס נקי מעצמות ומעור
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 20 עלי נענע/מרווה/אורגנו טריים (מה שאוהבים)
- 1 פלפל ירוק טרי חריף
- 1 בצל סגול
- 2 שיני שום
- פלפל שחור גרוס, מלח
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן טוחנים דג בפולסים קצרים עד שהוא קצוץ (לא להפוך למשחה) , ניתן לקצוץ ביד,מוציאים ומעבירים לקערה.
- מכניסים למעבד מזון את כל עשבי התיבול הטריים, פלפל חריף, שום ובצל, קוצצים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את שמן הזית, התבלינים וסודה לשתיה ולשים היטב עד לאיחוד (כמו שלשים בצק). נותנים לתערובת לנוח לפחות רבע שעה.
- יוצרים כדורים או צורה אחרת שאוהבים ומניחים בצד.
מרכיבים לרוטב:
- 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 4-5 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
- ראש שום שלם מפורק לשיניים. מקלפים את השיניים.
- פלפל ירוק טרי חריף פרוס לפרוסות
- 3-4 פלפל צילי אדום יבש (תלוי כמה חריף אוהבים)
- צרור שלם של כוסברה קצוץ
- פפריקה מתוקה
- כורכום
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת גדולה עם מכסה/סיר שטוח ויוצקים לתוכו מעט שמן זית.
- מטגנים רצועות של פלפלים אדומים ואת הפלפל הירוק החריף.
- מוסיפים את פרוסות העגבניות ואת השום. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לאש בינונית נמוכה.
- מוסיפים לתערובת בסיר רבע מכמות הכוסברה, 1/2 פפריקה מתוקה ו 1/4כפית כורכום.
- מוסיפים 1 כוס מים רותחים ואת הפלפל החריף היבש ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור עד ליצירת רוטב.
- בקערה נפרדת מערבבים ¾ כוס שמן, 1 כף גדושה פפריקה מתוקה, ½ כפית כורכום, 1 כף מלח ואת הכוסברה הנותרת הקצוצה.
- טובלים כל קציצה בתערובת ומכניסים לתוך הרוטב עד שמסיימים עם כל הקציצות.
- שופכים את הרוטב שנשאר על הקציצות וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד שהקציצות מוכנות.