לפני שהתחלתי תזונה דלת פחמימה (קיטו שפוי), אהבתי להוסיף רטבים לבישולים.
התחלתי לספור פחמימות, ללמוד ערכים תזונתיים ומה רבה היתה הפתעתי מכמות הסוכר שיש ברטבים המוכנים.
מעבר לכמות הסוכר והפחמימות הם מלאים בחומרים משמרים, מה שהופך אותם מראש ללא ראויים.
הורדתי את כל הרטבים המוכנים מהתבשילים והסתפקתי בעשבי תיבול טריים, שום, ג'ינג'ר ועוד דברים טובים.
רק רוטב אחד קטן הציק לי בחסרונו במיוחד והוא רוטב צ'ילי מתוק.
אז עשיתי כמה נסיונות, בדקתי כמה מתכונים, שיניתי, הוספתי והגעתי לרוטב המושלם!
כמובן בלי סוכר, בלי קמח ובלי חומרים משמרים.
עכשיו יש לי צנצנת קבועה במקרר.
יאללה, רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים:לצנצנת של כחצי ליטר
- 2 פלפל צ'ילי אדום חריף
- 3 שיני שום קלופות
- 3 ס”מ ג'ינג'ר
- חצי כוס חומץ תפוחים
- חצי כף סויה ללא גלוטן
- חצי כוס תחליף אבקת סוכר/תחליף סוכר חום/מייפל קיטו
- 1 כוס מים רותחים
- חצי כפית קסאנטן גאם (משמש להסמכה)
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן טוחנים פלפל צ'ילי, שום, ג'ינג'ר, סויה, סוכר וחומץ.
- מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- משאירים על אש בינונית כדי שהרוטב יבעבע אבל לא יגלוש כ-5 דקות.
- מוסיפים מים וקסנטאן גאם ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עם מטרפה ידנית קטנה כדי שלא ישארו גושים.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 דקות נוספות עד להסמכה.
- הרוטב יהיה יותר סמיך לאחר הקירור.
- שומרים בצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה במקרר.
טיפ ממני:
- לעיקור צנצנת – מלאו אותה במים רותחים והפכו אותה על מגבת/נייר מגבת נקייה ומלאו ברוטב.