איזה כיף של יום היה לי אתמול?
עמדתי במטבח אחרי בוקר של קניות ומסביבי המון ירקות. השריתי, חתכתי, קצצתי, הקפצתי וככה נולדו להם כמה ממרחים שווים.
ממרח ארטישוק ללקק את האצבעות, אפשר אפילו ככה בכפית, ממרח פסטו עגבניות מיובשות שהספקתי להכין איתו סלמון בתנור וגבינת קשיו בזיליקום שמתיישבת בול בלחמנית השקדים שלי!
יום אהבה שמח וצבעוני לנו??
מצרכים:18 גרם פחמימות נטו לכל הכמות שיוצאת כ-700 גרם ממרח(46 ברוטו)
- שקית תחתיות ארטישוק סנפרוסט שטופים במים חמים ומיובשים(400 גרם)
- 2-3 שיני שום
- חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
- ¾ כוס שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- חצי כפית מלח הימלאיה
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות תערובת עשבי תיבול יבשים (בזיליקום, טימין, אורגנו, שילוב או מה שאוהבים)
- ¼-1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- חותכים את החלקים הקשים מתחתיות הארטישוק ומקפיצים מעט במחבת חמה עם מעט שמן זית.
- קולים מעט את השקדים במחבת חמה להזהבה קלה.
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד למרקם הרצוי.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת היטב, שמים מעט שמן זית מעל ושומרים במקרר.
טיפ ממני:
- מנקים את הצנצנת היטב, ממלאים במים רותחים, שופכים את המים והופכים על מגבת נקיה עד למילוי.
- הממרח נשמר היטב במקרר עד 10 ימים.
הי האם ניתן להקפיא את הממרח ארטישוק?
לדעתי בהחלט כן, למרות שלא ניסיתי 🙂