סלט יכול להוות ארוחה שלמה או מנה ראשונה בארוחה חגיגית ומרשימה. בארוחות שישי עם המשפחה, אני משתדלת להמציא את עצמי כל פעם מחדש. אוהבת ליצור, לחדש, ולצבוע את השולחן בצבעים שעושים שמח בחיים.
הפעם בחרתי בכרובית כחומר הגלם ושידכתי לה בטטה מרהיבה ביופיה ועלים ירוקים שהשלימו את החגיגה. חגיגה של צבעים וטעמים, מעט מרכיבים והכנה קלה.
אל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים:
- 1 שקית מיקס עלים ירוקים או שקית עלי אורוגולה
- כרובית קטנה/בינונית שטופה, יבשה, מחולקת לפרחים קטנים
- בטטה גדולה חתוכה לקוביות
- בצל סגול פרוס לרצועות
- פלפל ירוק טרי חריף פרוס לטבעות (לא חובה)
- עגבניה גדולה בשלה
- שמן זית
- לימון סחוט טרי
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 במצב אפיה ומרפדים תבנית גדולה בניר אפיה.
- בצד אחד של התבנית מניחים את פרחי הכרובית ובצד השני את קוביות הבטטה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית ואופים עד להזהבה. (אין צורך לבשל הכרובית לפני)
- בקערה גדולה ושקופה מניחים את העלים הירוקים, מעליהם את הכרובית והבטטה אחרי אפיה.
- מוסיפים פלפל חריף ובצל.
- מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון סחוט טרי ושמן זית.
- מערבבים היטב וסוחטים עגבניה בשלה מעל.