להכין עוגות דלות פחמימה זה אתגר ואני אוהבת אתגרים. בלילה כשכולם ישנים, אני מתכננת מתכונים, מוסיפה מרכיבים, מורידה מרכיבים, רושמת על פתקים ובבוקר מתחילה בניסויים. ואז מגיע רגע האמת, אני מגישה את העוגה ומחכה לתגובה. כאשר מבקשים ממני את המתכון, לאחר הטעימה אני מבינה שעשיתי את עבודתי נאמנה 🙂
המרכיבים פשוטים, העבודה קלה ותוך 5 דקות העוגה נכנסת לאפייה.
מרכיבים: תבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בנייר אפיה 35 גרם פחמימות נטו לעוגה עם אריתריתול, 70 גרם פחמימות נטו לעוגה עם מייפל
- 6 כפות טחינה גולמית
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- חצי כוס אריתריתול/סוויטנגו/מונק פרוט
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2 כפות גדושות קמח שקדים
- ½ כוס קוקוס טחון
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס טבעיים או קלויים מעט במחבת/תנור
- 50 גרם שוקולד מריר 85% קצוץ לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים טחינה, ביצים, תמצית וניל וסוכר, בעזרת מטרפה ידנית/חשמלית עד להעלאת בועות.
- בקערה נוספת מערבבים חומרים יבשים: קמח שקדים, אבקת אפיה, קוקוס, אגוזים ושוקולד.
- שופכים את החומרים היבשים לתוך קערת החומרים הרטובים ומאחדים את התערובות.
- שופכים את כל התערובת לתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפיה (אפשר לקשט עם מעט שוקולד מריר קצוץ או אגוזים קצוצים), ואופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות עד להזהבה, ועד שקיסם יוצא נקי
טיפ ממני:
- משאירים קצת שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים ומקשטים את העוגה לפני האפייה. יוצא מושלם.
- שומרים את העוגה בקירור עד שבוע בקופסא אטומה.
מצויין הכל תודה רבה
תודה רבה על הפרגון ג’ודי:)
הי, אם רוצים להמתיק עם מייפל ולא עם סוויטנגו/ אריתריתול – מה הכמות שצריך לשים בעוגה?
תודה