כבר שלוש שנים שאני בתזונה דלת פחמימה (קיטו שפוי), מלווה מטופלים בתזונה
יחד עם הידע וכל סודות הנטורופתיה ותמיד אני שומעת שהכי חסר לאנשים משהו קראנצ'י לנשנש.
אז נכון שבתזונה הזאת אנחנו לא מנשנשים, אבל לא חייבים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור,ואם בא לנו לנשנש, לפחות שזה יהיה מותאם לתזונה.
שעות וימים שאני במטבח, עושה נסיונות, מסתכלת על טרנדים והשראות ומגיעה למקומות מדהימים ומפנקיםץ
הפעם הבאתי לכם מתכון של קרייקרים נגיסים, כאלה שמשמיעים רעש כשאוכלים
ממש חגיגה לנשמה 🙂
רוצו להכין וספרו לי איך יצא!
מצרכים לבצק: תבנית של התנור
- 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים איכותי
- רבע כפית תבלין שאתם אוהבים (אבקת שום, פפריקה מתוקה, אורגנו יבש, עשבי תיבול יבשים)
- רבע כוס מדידה זרעי פשתן
- רבע כוס מדידה גרעיני דלעת
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 1 כף זרעי צ'יה
- רבע כוס מים
- 1 כף שמן זית/שמן אבוקדו
- תבלין בייגל לקישוט (מלח גס/זעתר/קצח/שומשום)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה קטנה מערבבים צ'יה ומים ומשאירים לנוח כ-15 דקות עד שהופך למעין ג'ל.
- בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים ג'ל צ'יה ושמן זית ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- לשים את הבצק מעט בידיים.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לגודל של התבנית, לעובי 2 מ”מ.
- חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
- מפזרים תבלין של בייגל או מה שאוהבים.
- אופים כ-10-15 דקות עד לצבע מוזהב-שחום ובודקים מידי פעם שלא נשרף.
- מוציאים מהתנור ומקררים על רשת עד התקררות מוחלטת.
- מפרידים בין הריבועים ושומרים בצנצנת אטומה.
טיפ ממני:
- עובי הרידוד ישפיע על הקראנצ'יות!