בתזונה דלת פחמימה צריך להפחית בצריכת פחמימות ולהגדיל צריכה של שומנים. דרך טובה לעשות זאת היא אכילת בשר שמן, למי שאוכל בשר כמובן 🙂
פינקתי אתכם פה בשווארמה מדהימה, נמסה בפה. כזאת שיכולה לקשט כל ארוחת חג או שישי. אני המצאתי אותה ליום ההולדת של בני. הרעיון בהשראת שווארמת פרגיות של רון יוחננוב המוכשר.
קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים: תבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בניילון של קוקי
- 800 גרם בשר שייטל פרוס לפרוסות דקות דקות (לבקש מהקצב לפרוס לכם)
- תבלינים: כפית פפריקה מתוקה, כפית תבלין שווארמה, פלפל שחור גרוס, כפית תבלין טוסקנה (מה שאוהבים)
- 4 כפות שמן זית
- 80 גרם שומן כבש/טלה פרוס לפרוסות דקות
- 500 גרם בשר בקר טחון מעורב עם שומן כבש (טחון פעם אחת)
- בצל לבן קצוץ
- תבלינים:בהרט, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, מלח (מה שאוהבים)
- 2 כפות שמן זית
- רבע כוס מי סודה
אופן ההכנה:
- מתבלים את פרוסות השייטל בתבלינים ושמן זית ומשאירים לכמה שעות.
- בקערה גדולה מכניסים בשר טחון, בצל קצוץ, תבלינים, שמן זית ולשים היטב. מוסיפים מי סודה ולשים עד שיוצא החלבון (מעין צבע לבן). משאירים לנוח כמה שעות.
הרכבת המנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות
- מרפדים תבנית אינגלישקייק קשיחה בניילון של קוקי (יותר נוח מבחינת הרוטב שיוצא מהבשר).
- מניחים בתבנית שכבה ראשונה של בשר שייטל. מעליו שמים בתפזורת פרוסות של שומן כבש ומעליו שכבה שניה של בשר שייטל.
- מניחים חלק מתערובת הבשר הטחון, בצורת קציצה מוארכת על הבשר.
- חוזרים על השכבות עד לסיום כל הבשר.
- השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת השייטל כשמעליה שומן כבש.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים כ-40 דקות.
- משאירים את השווארמה לנוח לפני הפריסה כעשר דקות.
- פורסים לפרוסות דקות ונהנים.
I was looking at some of your blog posts on this internet site and I conceive this
web site is rattling instructive! Continue posting.Raise blog range