אני אוהבת את הצורה. לראות את הבצק מתפתל ועוטף רק חלק מהמילוי כאילו חושף את נבכי הנשמה.
יש לי באתר מתכון לגאלט שבו הבצק והמלית מכילים גבינה.
פסח מחכה לנו מעבר לפינה והחלטתי להמציא מתכון חדש שיוכל לעלות על שולחן החג לצד הבשר.
פרשי ורענן, זר צבעוני לשולחן החג.
קיבצתי כמה אנשים ועשינו טעימה… בציון מאסטר שף, לא תהיה פה הדחה 🙂
לכו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק: 29 גרם פחמימה נטו לכל הגאלט(56 ברוטו)
- כוס וחצי (150 גרם) קמח שקדים
- 2 כפות (מדידה) קמח קוקוס
- חצי כפית קסאנטן גאם
- כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- חצי כפית מלח הימאליה
- כפית תבלין אורגנו יבש (לא חובה)
- רבע כוס שמן קוקוס
- ביצה
מילוי:
- 2 כפיות רוטב פסטו בזיליקום (אפשר קנוי אני מעדיפה להכין לבד)
- 2 פלפלים אדומים קלויים וחתוכים לרצועות
- 3 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים
- 4 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
- חצי זוקיני פרוס לטבעות אלכסוניות
- עלים של טימין/רוזמרין/אורגנו/זעתר טריים
- מלח גס ושמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
- מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים למקרר כעשר דקות.
- מרדדים את כדור הבצק בין שני דפי אפייה לעלה בעובי כ-3 מ”מ.
- מורחים את העלה ברוטב פסטו.
- מסדרים על עלה הבצק את הירקות ועשבי התיבול הטריים.
- מפזרים מעט מלח הימאליה ומזליפים שמן זית.
- מקפלים את שולי הבצק לכיוון האמצע מכל הצדדים (ראו תמונה).
- אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות או עד הזהבה.