בפסח קיבלתי משלוח של עשבי תיבול טריים, שאני מאוד אוהבת. השתמשתי במה שהייתי צריכה, מה עושים עם השאר?
חלקי עוף טריים חיכו לי על השיש לארוחת הצהריים, והחלטתי לשלב בין העוף לירוקים. תאווה לחיך ולעיניים. התוצאה עברה גם את מבחן המשפחה ואני משתפת אתכם באופן ההכנה. את תערובת התיבול הכנסתי מתחת לעור של העוף וגם מעליו. לתוך התערובת הוספתי תבלין שאני קוראת לו “תבלין העל” שלי, שמשדרג כל מנה ומכיל המון תבלינים איכותיים ומשובחים. צילמתי לכם תמונה שלו. (התבלין נקנה בארצות הברית, אולי תוכלו למצוא משהו דומה כאן או להזמין דרך האינטרנט. שווה שיהיה אותו בבית).
מצרכים:
- 8 חלקים עוף (4 כרעיים מחולקים ל-2) עם העור
- ¼ צרור פטרוזיליה
- ¼ צרור כוסברה
- 10 עלי בזיליקום
- כמה ענפי טימין
- 8 שיני שום
- פלפל שחור גרוס, מלח
- תבלין העל שלי (צירפתי לכם תמונה)
- מעט פפריקה/תבלין גריל עוף
- 2 כפות תרכיז רימונים טבעי
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מנקים את העופות היטב ומשאירים את העור.
- במעבד מזון קטן קוצצים פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום ושום (ניתן גם לקצוץ ביד).
- מעבירים את כל התערובת לקערה קטנה ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד ענפי הטימין.
- מניחים כף מהתערובת מתחת לעור של העוף וגם מעליו.
- מניחים את חלקים העוף המתובלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בשלב הזה אפשר להוסיף ירקות שיהפכו את המנה לארוחה.
- שמים ענף של טימין מעל כל חלק של עוף ואופים בתנור שחומם מראש כשעה, עד להזהבה.