בתחילת לימודי הנטורופתיה למדנו המון דברים שהכתיבו לנו את החיים וכולנו הפכנו להיות כמעט טבעונים. החברה הכי טובה שלי בלימודים, היא טבעונית של שנים, וכל פעם שהגיעה אלי להכין עבודות, ללמוד למבחנים או סתם לפגישת פטפוטים, חיפשתי להפתיע אותה במתכונים שונים.
לא פשוט להכין מתכונים טבעוניים דלי פחמימה וכל אחד כזה נשמר כמו אוצר.
מרכיבים: 82 גרם פחמימות נטו לכל הכמות (כ-25 גלילות)
- 3-4 חצילים מאורכים, מבריקים וקלים
- 2 אריזות פטריות שמפניון
- 1 בצל לבן גדול קצוץ
- 3 שיני שום
- ½ פלפל ירוק חריף טרי קצוץ (אם אתם אוהבים)
- ½ חבילת פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה)
- חבילת עלי מנגולד/תרד
- ½ כוס אגוזים
- 1 בצל סגול בינוני
- תבלינים- פלפל שחור, מלח, פלפל אנגלי טחון, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה טחונים…
מרכיבים לרוטב:
- 1 כף משחת קארי אדום
- 1 כפית מלח
- 125 מ”ל חלב קוקוס (חצי קרטון קטן)
- ½ כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 250 מעלות
- פורסים את החצילים לאורך (עם הקליפה) לעובי 8 מ”מ.
- מורחים על החצילים מעט שמן זית משני הצדדים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את החצילים כ-20 דקות עד להזהבה.
- במחבת גדולה עם מעט שמן זית, מטגנים פלפל חריף קצוץ, בצל קצוץ ושן שום אחת (מתוך ה-3).
- מוסיפים תבלינים, מערבבים.
- פורסים את הפטריות לפרוסות קטנות ומוסיפים למחבת להקפצה.
- קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת עד שהם מתרככים, מניחים להצטנן.
- במערבל קטן טוחנים יחד 2 שיני שום, בצל סגול, פטרוזיליה ואגוזים ומוסיפים למחבת הקרה.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום 180 מעלות.
- לוקחים פרוסת חציל, שמים כף גדושה של מלית בחלק הרחב ומגלגלים לחלק הצר.
- מעבירים את כל גלילות החצילים לתבנית הגשה שנכנסת לתנור.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב, ושופכים על החצילים. מכסים התבנית בנייר כסף ואופים כשעה.
- מוציאים את נייר הכסף ואופים כרבע שעה נוספת.