יש לי אהבה להסתובב בשווקים, לראות את כל הצבעים הססגוניים ולשאוף לקרבי את הריחות הטריים. המתכונים מתחילים להתרוצץ בראשי ואני לא יודעת איך לעצור בעצמי. הפעם בחרתי להכניס לצלייה כרוב, בצל סגול, חצילים ושעועית ירוקה והשמחה היתה רבה. השילוב ביניהם היה מושלם ומבחינתי, קצת טחינה מעל וזו לגמרי ארוחה.
מרכיבים:
- כרוב לבן בינוני חתוך לחצי וכל חצי ל-6
- 2 חצילים גדולים חתוכים לשמיניות
- 1 שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה, מופשרת ומיובשת
- כמה ענפים של טימין
- שמן זית
- מלח הימלאיה, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מרפדים תבניות של התנור בנייר אפיה.
- מחממים תנור לחום 200 מעלות.
- מניחים את כל הירקות לפי הסדר בתוך התבנית.
- מניחים ענפי טימין מעל הירקות.
- מתבלים את הירקות במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור.
- אופים כשעה עד להזהבה.
הצעת הגשה:
- לזלף מעל הירקות מעט טחינה גולמית או טחינה מתובלת ביתית.